Roda de calls

bloc d'enduro

Meo i Bellino, campions. Vídeo del segon dia del GP de Finlàndia

El GP de Finlàndia ha servit per coronar tres nous campions del Mundial d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012).
Si dissabte, ho feia Christophe Nambotin (KTM), en E3, avui diumenge ho feien Antoine Meo (KTM), en E1, i Mathias Bellino (Husaberg), en Júnior. 
Curiosament cap dels tres campions ha guanyat la prova del diumenge. De fet ha servit perquè tres pilots s’estrenessin enguany (i un parell per primera vegada en un Mundial). Simone Albergoni (HM Honda) aconseguia la victòria en E1, en un any en que l’han perseguit les lessions.
I pujàven per primera vegada al més alt del pòdium l’estonià Aigar Leok (TM) en E3, i Danny McCanney (Gas Gas) en Júnior. Un resultat que els situa en posició per aconseguir el segon lloc (ara són tercers) de la general, en funció del que facin en el vuité i darrer GP, el de França, els dies 20 i 21 d’octubre.
En aquest Gran Premi es decidiran dos campionats munidals més. El més disputat d’enguany, el d’E2, i el Femení.
E2
En E2 hi ha tres candidats: Pierre-Alexandre Renet (Husaberg), Cristobal Guerrero (KTM) i Juha Salminen. En aquest ordre han fet els dos dies del GP de Finlàndia i en aquest ordre es presenten al darrer Gran Premi: Renet 228 punts, Guerrero 217 Salmine 204. Tots tres amb opcions.
Cervantes, Mena i Figueras
Qui ha quedat despenjat del pòdium final d’E2 és el català Ivan Cervantes (Gas Gas) al qui averies i caigudes han apartat de la lluita final. A França correrà per mantenir la quarta posició final i un bon resultat.
En E3 la regularitat d’Oriol Mena (Husaberg), amb un quart i un cinquè lloc (juntament amb l’abandonament de David Knight), el situen quart de la general, un lloc que haurà de consolidar a França.
Per la seva part Jordi Figueras (Gas Gas) va patir una caiguda el primer dia que no li va impedir puntuar. En canvi avui diumenge ha abandonat després de ser penalitzat per entrar fora de temps en un control, després de la reparació del trencament del radiador.
Femení
Absents les dones (afortunadament per Laia Sanz que es recupera d’una lesió)  de les dues proves nòrdiques del Mundial, el campionat Femení es decidirà al darrer GP de França. La  catalana Sanz encapçala la classificació amb la vigent campiona, la francesa Ludivine Puy, a dotze punts. En tot cas el títol ja té un guanyador: Gas Gas.
Font: www.abc-enduro.com. Segon dia (Traducció automàtica al català i versió original
Font: www.abc-enduro.com. Primer dia (Traducció automàtica al català i versió original)

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de EWC 2012 per rodadecalls | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent