Cafè en gra

Del cafetar al bloc, la mòlta és cosa vostra

Valencià a Europa

Aquesta notícia NO és tan negativa com pot semblar a primera vista.. 
Si la UE, a través dels Erasmus, subvenciona l’ensenyament de dues modalitats del català a més del basc i el gallec, vol dir que el català s’emportarà el 50% de les subvencions en comtes del 33,33% que s’emportaria si fossin 3 els “idiomes” escollits per l’estat espanyol.
Només cal que fem saber a tants estudiants que no tenen  plaça, que es poden apuntar indistintament a “català” o “valencià” i que estudiaran la mateixa llengua.
A més, és de suposar que els professors dels cursos respectius,  els aclariran sense dubtes quina és la veritat científica i no la política.
També és una manera ben galdosa de fer pedagogia, no solament sobre la unitat linguística, sinò també sobre les aberracions linguïstiques utilitzades com a arma política. 
Trobo que es important que un estudiant que s’interessa pel nostre idioma conegui tan de primera mà fins a quin punt, desdibuixant i disgregant de manera barroera una lllengua i una cultura, es poden servir interessos tendents a aniquilar les cultures minoritàries que no disposen encara de l’eina Estat per defensar-se.

Tenim el defecte de veure sempre les coses en negatiu, de ser ploraners, de queixar-no. No serveix de res, l’acció és el que compta.



  1. Imagina’t si a més de valencià tenim el tortosí, el fragatí, el xipella, el mallorquí, l’eivissenc, el formenterenc… ens endurem tot el pressupost europeu!

    Ho veiem en negatiu perquè és negatiu.

    -Xiquet, fes-li una gràcia al pare.
    I el xiquet va i li trau un ull! (d’un acudit valencià)

  2. Si el que s’ensenya és el mateix (perquè no ensenyaran ortografia i gramàtica secessionista, oi?) resulta que el català estarà rebent el doble de subvencions.
    A més suposo que la gent forana que s’apropa a la nostra llengua ja sap on es parla i que pera ells valencià/català deu ser com quan aquí les academies ensenyen anglès britànic/americà.

  3. …el surrealisme polític que beu de la font de l’odi. Al capdavall, com tu molt bé dius, hem aconseguit el doble. Benvingut siguin els diners per a la llengua de la mà dels que el voldríen foragitar.

    Una abraçada ben forta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per josepselva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent