Ramon Quer guanya l’Endurada de la Cerdanya

0
Publicat el 30 de maig de 2017
Ramon Quer
Ramon Quer, guanyador de l’Endurada de la Cerdanya (Foto: Facebook de Ramon Quer)

Ramon Quer (Husqvarna) ha estat el guanyador de la categoria Sènior A i absolut de la prova de la Copa Catalana d’Endurades a la Cerdanya, organitzada pel Moto Club Cerdanya, disputada diumenge, 28, i que han acabat un centenar llarg de pilots, entre els que hi havia la mundialista Laia Sanz.

Acompanyant a Quer dalt del podí general hi havia un incombustible Jordi Figueras i el jove Ramon Mascaró (Yamaha) que, alhora, ha guanyat la categoria Júnior Oberta.

Per categories, a més dels esmentats, els guanyadors han estat Júlia Calvo (Fèmines), Gerard Pera (Veterà 50), Santi Roig (Veterà 40), David Gómez (Sènior C), Albert Muñoz (Sènior B), Joel Vives (E-125), Gerard Mercader (E-50 TT).

Per més informació podeu veure la crònica de la prova a la web de la Federació Catalana de Motociclisme.

Després de la quarta prova, la Copa fa una llarga aturada fins el 8 d’octubre, amb una prova a Manresa, i la darrera al novembre, a Monells.

Vídeo: fedecatmoto (enllaç directe)

Josep Garcia, líder d’Enduro 2

0
Publicat el 29 de maig de 2017

Si dissabte s’hi va atansar, diumenge ja s’ha colocat al capdavant de la classificació del Mundial d’Enduro 2. El bagenc Josep Garcia (KTM) ja és el pilot de referència de la nova categoria del Mundial d’Enduro, estrenada enguany.

Un cap de setmana on s’ha disputat el GP d’Itàlia d’Enduro i on també destaca el podi del segon dia de la promesa andorrana Àlex Iscla, així com els bons resultats de Jaume Betriu, Kirian Mirabet o Enric Francisco (KTM) entre altres.

Josep Garcia KTM
Espectacular Josep Garcia (KTM), nou líder d’Enduro 2 (Foto: Future7Media)

Enduro 2

Tot i caure en una especial, Josep Garcia ha dominat el segon dia italià amb 7 victòries de les 10 especials del dia. Un resultat que, combinat amb el més discret del fins ara líder, el finés Eero Reemes (TM), 8è i 6è, fa que el pilot de KTM passi a encapçalar la classificació d’Enduro 2 amb 6 punts de diferència. Bons resultats (idèntics al dia anterior) del britànic Jamie McCanney (Yamaha) i de l’austriac Pascal Rauchenecker (Husqvarna) que fan que aquest grup de 4 corredors es distancii de la resta…tot i que queda molt Mundial.

Destacar el quart lloc del corredor oficial de la catalana Gas Gas, l’espanyol Juanjo Barragán.

125cc Enduro Youth

En la categoria dels més joves, cal destacar el podi del primer dia de l’andorrà Àlex Iscla (KTM), que fou tercer, al que ha sumat el sisè lloc del diumenge. Bona actuació també de Pau Tomàs (Husqvarna) amb un setè i un cinquè lloc, així com Gerard Gómez (KTM), dotzè i nové. Tot plegat uns bons resultats que els situa entre els 10 primers de 125cc Enduro Youth.

La victòria del diumenge ha estat de nou per a Andrea Verona (TM), que lidera la categoria.

EnduroGP

Jaume Betriu (KTM) segueix en la seva línia regular i ha sumat dos vuitens llocs que el fan pujar posicions (tot recuperant l’absència a la primera prova, a Finlàndia).

La categoria reina ha tingut un nou guanyador que s’estrena a pujar a la part més alta del podi. El francès Loïc Larrieu (Yamaha) ha superat al britànic Steve Holcombe (KTM), guanyador del primer dia, mentre que l’ex-campió Christophe Nambotin (KTM) ha fet tercer. Uns resultats que fan que els primers llocs de la categoria es comprimeixin (l’actual campió, Matthew Phillips, només ha puntuat diumenge)

Enduro Júnior

Kirian Miravet (Sherco) es manté entre els primers de la categoria després de quedar cinquè i sisè a Itàlia. També va obtenir uns bons resultats Enric Francisco (KTM) amb un desè i un cinquè lloc. Altres que segueixen sumant punts són Tosha Schareina (Husqvarna), vintè i setè, i Bernat Cortés (Honda), quinzè i tretzè. Qui no va tenir tanta sort fou Jordi Sala, que va haver de plegar el primer dia i ja no va sortir el diumenge.

La victòria del diumenge ha suposat l’estrena al més alt del podi pel britànic Brad Freeman (Beta), tot i que l’italià Davide Soreca (Honda) segueix liderant la categoria.

La propera prova del Mundial d’Enduro es disputarà a Hongria del 23 al 25 de juny.

Vídeo: EnduroGP (enllaç directe)

Josep Garcia, imparable

0
Publicat el 28 de maig de 2017

Josep Garcia (KTM) ha passat de ser la revelació d’Enduro 2 a ser un candidat al títol mundial de la categoria.

Josep Garcia GP Itàlia
Josep Garcia (KTM) . Foto: Future7Media)

El pilot de Súria va aconseguir el seu segon primer lloc de la temporada en el priemr dia del GP d’Itàlia i amb l’inconvenient d’arribar-hi amb poca preparació ja que es va estar malalt durant la setmana (fins i tot va ajornar el viatge per trobar-se malament).

Amb la victòria, Garcia es situa només a 4 punts del líder de la categoria, el finès Eero Remes (TM) que tampoc està disputant la prova italiana amb totes les forces i es va quedar en vuitè lloc.

El pilot de l’Illa de Man, Jamie McCanney (Yanaha) i l’austriac Pascal Rauchenecker (Husqvarna) van a acompanyar Garcia dalt del podi.

EnduroGP

Emocionant també es posa la categoria gran, amb el britànic Steve Holcombe (Beta) aconseguint la primera victòria de la temporada i, de retruc, situar-se líder de la categoria ja que l’australià Matthew Phillips (Sherco) va haver de plegar per problemes tècnics i no va poder puntuar.

Contents deuen estar els italians, ja que a més de la Beta de Holcombe en el primer lloc, van poder veure el tàndem perfecte pilot-moto de la casa, amb Alex Salvini i Beta en el segon lloc del podi. El tercer graó fou pel francès de Yamaha, Loïc Larrieu.

I bon resultat pel català Jaume Betriu (KTM), amb un vuitè lloc que l’apropa als 10 primers de la general.

Els més joves

EN les categories de les promeses de l’enduro, contundent victòria italiana, amb Davide Soreca (Honda) guanyant còmodament (de fet fou el que va aconseguir més marge de diferència de totes les categories) en Enduro Junior.

En 125cc Enduro Youth, Andrea Verona (TM) fou el guanyador i, com Soreca, es manté al capdavant de la classificació.