Primera victòria de Cervantes i Gas Gas al Mundial

El tàndem català format per Ivan Cervantes i Gas Gas han aconseguit la primera victòria al Mundial després d’un any de “relació esportiva”. El pilot de Cambrils ha guanyat el primer dia de la categoria E2 del la prova argentina del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012).
Aquest resultat consolida el liderat en el Mundial E2, oimés que el seu màxim rival, el finès Juha Salminen (Husqvarna CH Racings’ha retirat per un problema mecànic.
A més a més Cervantes s’ha classificat primer en el Trofeu Mika Ahola Brave One.
El pòdium d’E2 s’ha completat amb l’espanyol Cristobal Guerrero (KTM Farioli) i el francès Johnny Aubert (KTM Farioli) que millora el discret debut de Xile.
E3
Els altres dos pilots catalans s’han mantingut entre els deu primers d’E3. Oriol Mena (Husaberg) no ha pogut repetir el tercer lloc de Xile i s’ha quedat en el sisè. Per la seva part Jordi Figueras (Gas Gas) s’ha classificat desè.
La categoria l’ha tornat a guanyar el francès Christophe Nambotin (KTM Farioli) seguit del seu company d’equip, el pilot de l’Illa de Man, David Knight. El tercer lloc ha estat pel company de Mena, el suec Joakim Ljunggren. Nambo també ha guanyat el Trofeu Husqvarna Test Extrem.
E1
El francès Antoine Meo (KTM Farioli) segueix intractable en la categoria E1, tornant a guanyar. El segon lloc ha estat pel seu compatriota, i una de les sorpreses de l’inici de temporada, Marc Bourgeois (Yamaha), mentre que el tercer l’ha aconseguit un dels candidats als llocs d’honor, l’italià Simone Albergoni (HM Honda Zanardo)
EJ
En Júnior l’italià Jonathan Manzi (KTM Bordone Ferrari) s’ha imposat al líder Mathias Bellino (Husaberg) i al pilot local, l’argentí Kevin Benavides (KTM).
EY
El primer lloc de la Copa 125 Júnior se l’ha endut l’italià Giacomo Redondi (KTM), saeguit del xilè Benjamin Herrera (TM) i de l’argentí Stefano Caimi (Yamaha).
Més informació: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Ivan Cervantes al Test de Cros. (©abc-communication)

 

C.Guerrero fa pujar la temperatura del Test Especial de San Juan

L’espanyol Cristobal Guerrero (KTM Farioli) ha dominat el Test Especial KTM, el preàmbul de la segona prova del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) que, per primera vegada es disputa a l’Argentina, en concreta a la ciutat de San Juan. Per segona vegada aquesta temporada, Christophe Nambotin (KTM) s’ha situat segon en aquesta prova. El també francès Rodrig Thain (HM Honda Zanardo) no ha pogut repetir la victòria de Xile, però s’ha classificat tercer. Tots tres pilots també han encapçalat les seves categories: E2, E3 i E1.
Pel que fa als Júnior, Mathias Bellino (Husaberg) ha tornat a ser el més ràpid, mentre que a la Copa Júnior 125 el primer lloc l’ha ocupat l’italià Giacomo Redondi (KTM).
Cervantes, Mena i Figueras
Pel que fa als pilots catalans, Ivan Cervantes (Gas Gas) ha fet cinquè en E2. Per la seva part Oriol Mena (Husaberg ) s’ha classificat cinquè en E3. Jordi Figueras (Gas Gas) ha estat dotzè en la mateixa categoria.
Si voleu seguir la prova us recomanem el twitter del GP d’Argentina @EnduroArgentina o els resultats en directe a www.enduro-life.com .
Prèvies
També us enllacem dues prèvies de l’organització del Mundial on us donen detalls de la cursa argentina: “Bienvenidors en San Juan!” (traducció automàtica al català i versió original) i “Arriba en la Cordillera!” (traducció automàtica al català i versió original).
Enduro21.com
En la segona parlen de la nova pàgina dedicada a l’enduro: www.enduro21.com . Creada per Jonty Edmunds i Robert Lynn és una més que recomanable pàgina de la que ja hem fet algun enllaç i seguirem fent. Edmunds és l’autor de les fotografies dels pilots KTM i Husaberg.
Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Font: www.enduro21.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Cristobal Guerrero a Xile (©edmunds,j. ktm images) 
 

Ot Ingles guanya l’Endurada de Salomó i lidera la Copa

El catllarenc Ot Inglés (Yamaha O.Pons Team) és el nou líder de la Copa Catalana d’Endurades  després de guanyar la segona prova, a Salomó (Tarragonès).
La prova, organitzada pel Moto Club Salomó, va reunir 170 pilots.
En E125 va guanyar Jordi Quer, mentre que a Júnior Obert el primer lloc fou per Edgar Garcia.
Pere Rúbio es va endur Sènior B, mentre que Miquel Pujol ho feu en Cadet. Àlex Dot va guanyar Sènior C i Albert Colomer fou el millor veterà. En Femenina es va imposar Laia Mante i Ernest Daban fou el primer de Clàssiques.
Campionat d’Enduro
Diumenge comença el Campionat de Catalunya d’Enduro, a Solsona, amb el IV Enduro del Solsonès.
Campionat del Món
I aquest cap de setmana s’està disputant la segona prova del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) a l’Argentina. 
Classificacions: pdf
Font: Federació Catalana de Motociclisme. Notícia.
Vídeo: jsaxsm

 

Els nous fitxatges de KTM, Meo i Nambotin, debuten amb doblet

Si calia justificar els fitxatges que ha fet KTM aquesta temporada amb Antoine Meo (E1) i Christophe Nambotin (E3) el seu debut en el GP de Xile del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWEC 2012) ha esvait qualsevol dubte (si es que n’hi havia cap).
Els dos pilots francesos han guanyat els dos dies, en les seves categories. A més a més Meo s’ha endut la general mentre que Nambotin és el primer lider del Trofeu Mika Ahola Brave One.
De la resta de pilots destacar el segon lloc del britànic David Knight. Tot plegat fa que The Knigther es situi tercer en la general d’E3. 
En E2 l’espanyol Cristobal Guerrero fou el millor classificat (sense pujar al pòdium, però) mentre  que el francès Johnny Aubert va tenir divers dificultats amb encallades i caigudes a les especials.
Qui tampoc va tenir un cap de setmana afortunat fou el finès Eero Remes (E1) tot i puntuar ambdós dies (cinquè i setè). L’italià Thoma Oldrati també es va situar entre els deu primers.
Els més joves
Dels júnior de KTM destaca el segon i primer lloc de l’italià Giacomo Redondi que el situen com a líder de la Copa Júnior 125.
En EJ destaca el segon lloc (el segon dia) de l’espanyol Víctor Guerrero (germà de Cristobal) que també el situa segon de la general. Força regulars l’argentí Kevin Benavides i l’italià Edoardo d’Ambrosio. Es van intercanviar el quart i cinquè durant els dos dies.
Font: KTM. E1 (Traducció automàtica al català i versió original).
Font. KTM. E2 (Traducció automàtica al català i versió original)
Font: KTM. E3 (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Antoine Meo (8). (©edmunds,j.ktm images)
Foto: Christophe Nambotin (2). (©edmunds,j.ktm images)
 

Salminen i Salvini porten Husqvarna al pòdium del primer GP de la temporada

El primer GP, el de Xile, del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) ha estat especialment difícil per als pilots d’Husqvarna CH Racing. Amb tot Juha Salminen va pujar al lloc més alt del pòdium, el primer dia. Per la seva part Alex Salvini es va situar tercer el segon dia, ambdós en E2. 
Els pilots d’E1, Matti Seistola, Lorenzo Santolino i Ricky Dietrich, van puntuar tots però sense arribar als tres primers llocs.
La pols, alguns trams on era difícil passar corredors i diverses caigudes foren els primcipals obstacles dels pilots que ja esperen el proper GP, aquest cap de setmana a l’Argentina.
Font: Husqvarna (Traducció automàtica al català i versió original
Foto: juha Salminen. (©husqvarna) 

Husaberg celebra la victòria de Renet i el doblet de Bellino

Tres primers llocs i un tercer són els resultats més destacats de la participació dels pilots Husaberg al GP de Xile del Campionat del Món d’Enduro Maxxix FIM (EWC 2012).
La marca austro-sueca celebra els bons resultats de Pierre-Alexandre Renet (un primer a E2), Oriol Mena (un tercer a E3), Joakim Ljunggren (un quart a E3) i Mathias Bellino (doble victòria a EJúnior). Però també lamenta la mala sort en forma de pols i de gos.
Pols,pols,pols,… i un gos
La pols omnipresent al primer GP de la temporada i que va tenir a veure amb les caigudes dels seus pilots. A Pela Renet la pols li va tapar la visió d’una part del recorregut que va acabar en caiguda i li va treure de lluitar, el primer dia, per la victòria.
En canvi a Joakim Ljunggren el va obstaculitzar en una pujada de l’especial que el va obligar a tornar a baixar i pujar amb la perdua de temps que li va originar. 
Val a dir, però, que la pols no va ser obstacle perquè Mathias Bellino se’n portés les dues victòries en Júnior. O que el català Oriol Mena puges al pòdiume el primer dia. Qui es va endur la pitjor part fou, però, la jove promesa de la Illa de Man, Jamie McCanney, al qui se li va creuar un gos i no va poder evitar la caiguda que li va ocasionar diverses lesions. Podeu llegir una entrevista (traducció automàtica al català i versió original) a www.enduro21.com on parla del fets… que el van allunyar d’una possible victòria.
Font: Husaberg (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: (dalt) Oriol Mena (©husaberg).
Foto: (baix) Pela Renet (©husaberg) 

I.Cervantes lidera el Mundial d’E2

E2
El cambrilenc Ivan Cervantes (Gas Gas ) encapçala la classificació del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) en la categoria E2 després del GP de Xile.
Amb dos segons llocs, Cervantes es situa al capdavant amb 34 punts. El segueix el finès Juha Salminen (Husqvarna CH Racing), amb 31, que va dominar el primer dia pero va quedar cinquè el segon. Quelcom semblant, però a la inversa, ha fet el francès Pierre Alexandre Renet (Husaberg) que ha dominat el segon dia hi ha sumat 30 punts entre els dos.
E3
Bon resultat del maresmenc Oriol Mena (Husaberg). Un pòdium el primer dia (tercer) i un cinquè, el segon, el situen quart de la seva categoria.
Per la seva part Jordi Figueras (Gas Gas) ha puntuat els dos dies amb un onzè i un tretzè lloc.
La categoria l’encapçala el francès Christophe Nambotin (KTM Farioli) que no ha donat opcions i ha guanyat ambdós dies. Segon, una de les sorpreses de Xile, l’estonià Aigar Leok (TM) mentre que el tercer esgraó l’ocupa el britànic David Knight (KTM Farioli) que ha anat de menys a més.
E1
El francès Antoine Meo no ha donat opcions i ha justificat el seu fitxatge per KTM. S’ha emportat els dos dies i la general. El segon lloc del campionat és pel també francès Rodrig Thain (HM Honda Zanardo) amb un segon i un tercer lloc. El pòdium francès el tanca Marc Bourgeois (Yamaha) amb un tercer i un sisè. El segon lloc del segon dia ha estat per l’italià Simone Albergoni (HM Honda Zanardo).
EJúnior
Domini absolut del francès Mathias Bellino (Husaberg) en Enduro Júnior, amb dos primers. El pilot de Gas Gas, el britànic Danny McCanney ha fet un segon i un  tercer lloc en un terreny ben diferent del seu habitual de l’Illa de Man.
Copa Júnior 125 
A la Copa Júnior 125 empat entre el xilè Benjamín Herrera (TM) i l’italià Giacomo Redondi (KTM) que s’han intercanviat el primer i segon lloc durant els dos dies.
Els altres guardons
El Trofeu Mika Ahola Brave One l’encapçala Christophe Nambotin, seguit d’Ivan Cervantes.
Pel que fa al Guardó de la prova extrema (Extrem Test) patrocinat per Husqvarna l’encapçala Pela Renet.
Font: Pàgina del GP de Xile 2012 (Traducció automàtica al català i versió original)
Afegit.Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Classificació: www.enduro-life
Foto: Ivan Cervantes en una imate d’arxiu d’un supercròs. (©gasgas)
 

L’Extrema del primer dia del GP de Xile, amb els pilots Husqvarna

El pilot d’Husqvarna Ricky Dietrich aprofita el canal que té a youtube per anar punjant vídeos de ls diferents especials  del GP de Xile del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012).
Si ahir podieu veure els pilots del Husqvarna CH Racing  disputant el Test Especial, ara podeu veure l’Extrema (Extreme Test) del primer dia.

 

Cervantes, segon a E2; Mena, tercer a E3 en el primer dia del GP de xile

Si ahir, en el Test Especial, deiem que els pilots catalans no havien arribat al que s’esperava d’ells, en el primer dia de cursa del GP de Xile del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) han mostrat el que poden fer.
E2
Ivan Cervantes (Gas Gas) ha demostrat que és un candidat al títol. El de Cambrils s’ha situat, durant dues especials, primer de la categoria. Al final però s’ha classificat segon, només superat per Juha Salminen (Husqvarna). Tercer lloc inesperat pel tàndem italià format per Oscar Balleti l Beta. 
E3
Tant Oriol Mena (Husaberg ) com Jordi Figueras (Gas Gas) han millorat la seva classificació del divendres. Mena ha pujat al pòdium fent un excel·lent tercer lloc. De fet s’ha quedat a dècimes del segon, l’estonià Aigar Leok (TM) a ben segur una de les sorpreses del dia. Per davant un contundent Christophe Nambotin (KTM)que ha deixat clar que és un candidat al títol.
E1
Pòdium francès a E1 amb un pletòric Antoine Meo (KTM) que s’ha emportat la categoria, la general i la primera posició del Trofeu Mika Ahola Brave One. Rodrig Thain (HM Honda Zanardo) ha mantingut el nivell després de la Test Especial del divendres i Marc Bourgeois (Yamaha) ha fet tercer.
EJ
En Júnior es manté el domini del francès Mathias Bellino (Husaberg). I destacar el bon segon lloc del pilot de Gas Gas, l’anglès Danny McCanney.
EY
La Copa Júnior 125 ha vist guanyar a un local, el xilè Benjamín Herrera (TM).
Xtrem Test
El Guardó del Test Extrem Husqvarna se l’ha adjudicat un altre francès, en aquest cas el pilot d’Husaberg, Pela Renet.
Font: Pàgina del GP de Xile 2012. (Traducció automàtica al català i versió original)
Afegit: Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Classificació: www.enduro-life.info
Foto: Ivan Cervantes. (imatge d’arxiu @gasgas)