L’Enduro de Valls de Torroella, en vídeo

La Federació Catalana de Motociclisme ha editat un excel·lent vídeo on fa un repàs al que ha estat el X Enduro Vall de Torroella, que han organitzat aquest cap de setmana els Amics Moto Valls de Torroella.
Un repàs a les categories absolutes i júnior, amb detall del Campionat de Catalunya i el d’Espanya.
També inclou entrevistes al president del Amics Moto Valls de Torroella, Ramon Auguets, i els campions d’Espanya, el català Ivan Cervantes (Gas Gas), en E2 i general (scratch), i el suec Joakim Ljunggren (Husaberg), en E3.

 

Ivan Cervantes, campió d’Espanya d’Enduro

El català Ivan Cervantes (Gas Gas) s’ha proclamat campió d’Espanya d’Enduro després de guanyar el segon dia del X Enduro Valls de Torroella puntuable pels campionats de Catalunya i Espanya.
El pilot de Cambrils s’ha mostrat content de la victòria tot i que ha lamentat l’absència del seu màxim rival, l’espanyol Cristobal Guerrero (KTM) convalecent de la lesió que es va fer als ISDE 2012. 
Pel mateix fet, el corredor del Moto Club Segre també ha guanyat el campionat d’E2.
Amb aquest resultat Cervantes acumula nou campionats d’Espanya de categoria i vuit absoluts o generals (scratch). 
Campionat de Catalunya
La prova organtizada pel Amics Moto Valls de Torroella també puntuava i tancava el Campionat de Catalunya.
Amb el resultat obtingut, Cervantes, que només ha disputat  les proves que coincideixen amb el d’Espanya (Bassella i Valls de Torroella), es situa quart.

Foto: Ivan Cervantes (©m.bresolí) 

I.Cervantes guanya el primer dia de L’Enduro Valls de Torroella

El català Ivan Cervantes (Gas Gas) ha estat el dominador del primer dia del X Enduro Valls de Torroella que ha organitzat aquest cap de setma el Amics Moto Valls de Torroella, puntuable pel Campionat de Catalunya d’Enduro i del Campionat d’Espanya.
El pilot de Cambrils ha dominat la seva categoria, E2, i i la general.  En aquest pòdium general l’ha acompanyat el portugès Luis Correia (Yamaha O.Pons), segon a E2, i el suec Joakim Ljunggren (Husaberg), primer a E3.
E1
En E1 destacar el tercer lloc d’Arnau Solà (Yamaha O.Pons) i el cinquè de JoanJou (Sherco) en una catgoria que ha guanyat l’espanyol Victor Guerrero (KTM).
E2
A més de Cervantes, i a banda de Correia, els catalans han dominat aquesta categoria amb Armand Monleón (KTM), Marc Solà (KTM) i Guillem Parés (Beta) en els cinc primers llocs.
E3
Jordi Figueras (Gas Gas) ha aconseguit un excel·lent tercer lloc a menys d’un segon, el gallec Aaron Bernárdez (TM).

Foto: Ivan Cervantes (© m.bresolí)

Lo que el públic no veu (vídeo theclockstaff)

The Clock Staff, responsables dels cronometratges del Campionat d’Espanya d’Enduro, han posat una càmara damunt del pilot d’E1 Víctor Guerrero (KTM), durant l’Enduro de Lalín, per veure prop d’un quat d’hora de recorregut, del pas per una especial, i les dificultats que sovin troben pel recorregut i que els espectadors no acostumen a veure. La tolla d’aigua i el tallafocs ens venen a dir que res és tant fàcil com sembla. 

 

Victòria de Cervantes a Lalín

Ivan Cervantes (Gas Gas) va donar un tomb a la classificació, el segon dia, de la prova del Campionat d’Espanya d’Enduro (CE 2012) i va sortir guanyador absolut de Lalín.
Amb aquest resultat Cervantes neutralitza el del primer dia i es manté líder en E2 i a sis punts de la general absoluta.
Joan Barreda (Husqvarna) repetiria pòdium, pujant de nou al tercer graó i ja es sisè de la categoria (àlbum de fotos). Per la seva part Armand Monleón (KTM) es situa tercer de la categoria, després de fer quart (cinquè el primer dia).  En canvi Marc Solà (KTM) ara és el quart de la general, després d’aconseguir la cinquena posició (dissabte va fer sisè). La classificació del segon dia la completaria Guillem Parès (Beta), Miquel Garcia (Husaberg) i Jaume Betriu (Husaberg)
E3
Diumenge, Oriol Mena (Husaberg) es va haver de conformar amb el tercer lloc, el mateix que ara ocupa en la general d’E3. Jordi Figueras (Gas Gas) i Joan Pedrero (KTM) completarien el cinquet de la categoria capaç d’acabar la cursa organitzada pel Moto Club Movete Na Moto.
E1
En la categoria petita, Arnau Solà (Yamaha O.Pons) repeteria el mateix resultat del dissabte, cinquè, i es situa tercer de la general d’E1.
La sisena posició seria per a Joan Jou (Sherco), seguit de Josep Ralló (Gas Gas). Novè es classificaria Gerard Esteve (Sherco).
Júnior Open
El junedenc Ramon Quer (Sherco) va aprofitar la seva oportunitat i va tornar a repetir victòria i es consoldia en la segona posició general de la categoria. El pòdium el completarien Kirian Mirabet (KTM) i Òscar Geebelen (KTM), que es situen quart i cinquè de la general. Carles Salsench (KTM) es classificaria setè, un resultat que encara el mantè en el tercer lloc general de la categoria. El seguiria Oriol Casany (KTM) mentre que Benet Gómez agafaria els punts de l’onzè.
Júnior Trofeu
El tercer lloc d’Oriol Santacreu (KTM), amb  el segon del dissabte, el situen en segona posició de la general de la categoria. A continuació es classificarien Oriol Viñas (KTM) i Edgar Garcia (Husqvarna). Pol Grifoll (Husaberg) i Jordi Font (Yamaha) obtindrien els punts del vuitè i del desè.
Foto: Ivan Cervantes (©NM) 

Pòdium per a Cervantes, Mena, Barreda, Quer i Santacreu a Lalín

La cinquena prova (sisè dia) del Campionat d’Espanya d’Enduro ha tingut com a protagonista el temps (pluja i calamarssada) que ha influit en la cursa preparada pel Moto Club Movete Na Moto a Lalín (Galícia).
E2
Ivan Cervantes (Gas Gas) ha fet un segon lloc en la general absoluta, i en E2, on ha perdut el liderat compartit de la categoria, però manté totes les opcions per guanyar-lo.
En el tercer graó del pòdium s’ha situat Joan Barreda (Husqvarna). A continuació han vingut J.Betriu, A.Monleón, M.Solà, G.Parés, M.Garcia, P.Botella i E.Salsench.
E3
Per la seva part Oriol Mena (Husaberg) també ha  fet segon en E3 (quart en la general absoluta) i es manté entre els tres primers de la categoria. J.Pedrero ha fet quart i J.Figueras ha tingut probelmes mecànics i ha hagut de plegar.
E1 
Arnau Solà (Yamaha O.Pons) ha fet cinquè, seguit de J.Jou, J.Ralló i G.Esteve (novè)
Júnior Open
Victòria de Ramon Quer (Sherco) que el manté segon i li permet retallar posicions amb el liderat de Júnior Trofeu. En segona posició s’ha situat Kirian Mirabet (KTM) que li fa guanyar una posició a la general. C.Salsench, O.Casany, J.Quer i O.Geebelen també s’han situat en els punts.  
Júnior Trofeu
Oriol Santacreu (KTM) ha fet segon. També han puntuat O.Viñas, E.Garcia, P.Grifoll i J.Font.
Foto: Ramon Quer (©m.bresolí)
 

L’Enduro SIP Bassella, a vista de pilot

Espectacular vídeo (primera part, de gairebé un quart d’hora) publicat per The Clock Staff, l’empresa de cronometratge del Campionat d’Espanya d’Enduro. Tot i que hi ha una càmera que enfoca al pilot (pel número del casc, 24, sembla que és l’espanyol Marcos Barbero) la interessant es la visió que mostra la situada al lateral dret del casc. Una manera de veure el recorregut.

 

Cervantes guanya al SIP Bassella i ja és líder a E2

Ivan Cervantes (Gas Gas) segueix anant a més i ha sumat una doble victòria a l’Enduro SIP Bassella (puntuable pels campionats de Catalunya i Espanya) al guanyar la general i, es clar, E2. Categoria on ara ja està empatat a punts amb Cristobal Guerrero (KTM), que ha fet segona tant a la general com a E2.
E1
Arnau Solà (Yamaha O.Pons) ha estat quart de la seva categoria i s’ha endut els punts del primer per Campionat de Catalunya. La categorai se l’ha endut Lorenzo Santolino (Husqvarna).
E3
Oriol Mena (Husaberg) ha pujat fins el tercer lloc del pódium, que ha esta coronat per Aaron Bernárdez.
Júnior Open
Ramon Quer (Sherco) va agafant lloc en una categoria on s’ha situat segon, darrera d’Alfredo Gómez (Husaberg).
Júnior 
Carles Salsench (KTM) ha estat el més ràpid en la categoria de les joves promeses de 125 2T mentre que Edgar Garcia (Husqvarna) s’ha emportat la categoria Trofeu.
Foto: Ivan Cervantes (Gas Gas) (©m.bresolí)
 

El recorregut de l’Enduro SIP Bassella, obert als afeccionats

L’organització de l’Enduro SIP Bassella (Alt Urgell), que es disputa aquesta cap de setmana, ha donat una opció als afeccionats a l’enduro de poder recorre el mateix circuit (tret de les especials) per on,diumenge, es disputaran els punts els participants dels campionats de Catalunya i Espanya.
La inscripció es pot fer des de la pàgina de l’Enduro SIP Bassella, on trobareu tota la informació sobre la cursa.
Pel que fa a la competició oficial ja hi ha més de 180 inscrits.
Font: SIP Bassella (Traducció automàtica al català i versió original
Foto: Cartell de l’Enduro SIP Bassella