Laia Sanz revalida el Campionat del Món d’Enduro

La corredora de Corbera de Llobregat, Laia Sanz, s’ha proclamat campiona del món d’Enduro després de quedar segona en els dos dies del GP de França. Amb aquesta victòria Sanz revalida el títol aconseguit l’any passat.
La pilot de KH7 ha explicat que no ha estat una temporada fàcil ja que a més de disputar el Dakar (i guanyar en categoria femenina) també ha ho ha fet en els X Games (on ha guanayt tres de les quatre proves) i el Campionat del Món de Trial. Entre aquesta categoria i la de l’Enduro suma quinze títols mundials de motociclisme igual el rècord de lcorredor de velocitat italià Giacomo Agostini.  
En la darrera prova el mal temps ha esta important i a punt ha estat de fer-li una mala passada a Sanz que s’ha jugat el títol nome? en dues especials, en una de les quals ha tingut un important entrebanc.
Al final, però el títol queda per la corredora catalana que cal recordar-ho no ha corregut amb cap marca oficial des de bona part de la temporada.
Font: KH7 (Traducció automàtica i versió original)
Foto: Laia Sanz. (©Nicki Martínez) 

El Mundial d’Enduro pot tornar a Catalunya

El Club SIP Motorsports està negociant la possibilitat de que Catalunya torni a tenir una prova del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM.
De tirar endavant el projecte el desenvoluparia el MC Solsonès i tindria Solsona com a punt neuràlgic i seria la prova inicial del campionat de 2014.
Segon informa el propi Club SIP Motorsports encara hi ha feina per fer, començant per reunir el pressupost necessari, i fins passat l’estiu no compten amb que es pugui confirmar el projecte.
EL club de Bassella és l’organitzador de la cursa més concorreguda dle país, la Bassella Race 1.
La darrera visita del Mundial a Catalunya dou fa dos anys, a Pons (la Noguera).

El resum fotogràfic del GP d’Espanya a Fotomotoresport

Tot i que aquests dies es disputen el GP de Portugal i els X-Games a Barcelona, no volem deixar d’esmentar l’excel·lent reportatge fotogràfic del bloc Fotomotoresport dedicat al GP d’Espanya, disputat el passat cap de setmana a Puerto Lumbreras. 
Una bona manera de veure gràficament el que va estar la tercera prova del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2013). 
L’enhorabona a l’Alfons i l’Olga per la feina feta!
Foto: Ivan Cervantes (©Fotomotoresport) 

Segons dia del GP de l’Argentina, en vídeo

Ivan Cervantes (KTM), segon en E2 en el segon dia del GP de l’Argentina. El català es quart a la general, empatat a punts, però, amb el seu company d’equip Johnny Aubert.
L’altre català de lacategoria, Oriol Mena (Husaberg) mostar una bona regularita en la seva nova categoria amb dos vuitnes llocs.
Pel que fa per categories, Antoine Meo (KTM) segueix intractable a E1. I Alex Salvini repeteix victòria i surt líder d’E2. Victòria per Aigar Leok (TM) en E3 que ha demostar que no val a badar en aquesta categoria (i caps, de fet).
Un petit resum, en vídeo, del segon dia del GP de l’Argentina del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2013)

 

Primer dia del GP de l’Argentina , en vídeo

Ens hem saltat el segon dia del GP de Xile, l’inici del Campionat de Catalunya i alguna cosa més. Ja ho recuperarem en els propers dies.
De moment us deixem amb un vídeo, resum del primer dia del GP de l’Argentina del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2013).
L’italià Alex Salvini (HM Honda) és la revelació de l’inici de campionat, amb una nova victòria a E2, i es presenta com un ferm candidat a la categoria més disputada.
En canvi en E1 i E3, KTM amb els actuals campions, Antoine Meo (E1) i Christophe Nambotin (E3), no deixen massa opcions als seus rivals, si més no en aquest primer dia argentí.
Pel que fa als catalans, Ivan Cervantes (KTM) li falta aquell punt que el situi damunt del pòdium, tot i que manté totes les opcions en una categoria tant oberta com E2.
I Oriol Mena (Husaberg) es troba en un interessant sisena posició general tenint en compte que enguany estrena categoria.

 

Vídeo. Primer dia del GP de Xile

Els organitzadors del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2013) han penjat un vídeo amb moments destacats del primer dia del GP Acerbis de Xile.
Dos campions començant amb victòria, Meo (KTM-E1) i Renet (Husaberg-E2) i un candidat mostrant les seves intencions, Ljunggren (Husaberg-E3). Amb breus entrevistes a Meo i Ljunggren que mostren la seva satisfacció per la victòria, sobretot el suec.

 

Comença el Mundial d’Enduro

Talca torna a acollir, per segon any consecutiu, l’inici del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2013).
Antoine Meo (KTM) en E1, Pierre Alexandre Renet (Husaberg) en E2 i Christophe Nambotin (KTM) en E3 correran per revalidar els títols aconseguits l’any passat.
Al davant (o seguint-los) tindran una munió de corredors, com els catalans Ivan Cervantes (KTM) o Oriol Mena (Husaberg, enguany els dos en E2, disposats a impedir-ho.
A hores d’ara es disputa el KTM Super Test que serveix per escalfar motors.
Entre les novetats de darrera hora per la prova inaugural de Xile hi ha la presència d’un dels candidats al títol Júnior, l’italià Jonathan Manzi, que fins darrera hora no ha pogut desplaçar-se a terres llatinoamericanes.
També hi seran presents equips que no hi van poder anar l’any passat com el Johansson MPE, amb Jeremy Joly al davant, acompanyat d’un veterà com Marko Tarkkala i el jove australià Mitcham Harper. Tots correran amb Honda.
O un nou equip com el CM Belometti amb els pilots Edoardo d’Ambrosio i Nicholas Piccinini.
Una curiositat, ampliada respecta l’any passat, és la presencia de quatre nissagues representades cadascuna per dos germans: els Israel, els Caimi, els Benavides i els Herrera.
Laia Sanz (Gas Gas) haurà d’esperar a que el Mundial arribi a Europa per començar a defensar el seu títol de campiona del món.

Lesionats
La part negativa la marquen tres absents destacats per lesió, tots tres francesos. 
Una de les promeses (campió Júnior l’any passat), Mathias Bellino (Husaberg), que a una lesió de canell hi ha sumat una espectacular enganxada en un dit i es que queda sense les proves americanes.
Tampoc hi serà Jérémy Tarroux (Sherco) amb una lesió d’espatlla. Ni Kevin Rhomer (Yamaha) lesionat als passats ISDE d’Alemanya.

Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Christophe Nambotin llueix el número 1 que l’acredita com el millor de 2012 (©Edmunds,J. KTM Images)