Aubert i Salvini s’emporten el Super Test del GP de Grècia

Molt disputada ha començat la tercera prova del Campiont del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014), el GP de Grècia.
La prova del divendres, el Super Test, ha tingut dos guanyadors i a més de la mateixa categoria, E2. Johnny Aubert (Beta) i Alex Salvini (Honda) s’han reivindicat com a ferms candidats al que sembla que serà la categoria més disputada i han fet el mateix temps.
Tercer ha estat Christophe Nambotin (KTM), el millor d’E1.
En E3 Mathias Bellino repeteix vixtòria i ha estat més ràpid que el català Ivan Cervantes (KTM). 
El millor temps de Júnior ha estat per Danny McCanney (Beta Boano) i en la Copa Jove ha guanyat Davide Soreca (Yamaha Beta Boano).
Dissabte, a partir de les nou del matí comença la cursa…
Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Johnny Aubert (©Miquel Bresolí) 

K.Mirabet disputarà el GP de Grècia amb el suport de Farioli

El català Kiriam Mirabet disputarà la tercera prova del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014) dins de l’equip de suport KTM de Fabio Farioli.
El júnior de l’equip de Marc Coma ocuparà el lloc de l’espanyol Victor Guerrero, lesionat a l’inici del Mundial i que ha decidit no disputar la prova grega.
A hores d’ara, Mirabet és el desè de la categoria Júnior.
GP de Grècia
La incorporació de Mirabet en un equip satel·lit de KTM és una de les novetats del GP de Grècia que es disputa de divendres a diumenge a Kalambaka, una zona situada a la zona de Meteora. Això fa que s’hagi arribat a un acord de patrocini amb la UNESCO, no en debades la cursa es disputarà als peus d’una zona declara Patrimoni Mundial.
Més absències
L’absència per lesió de Guerrero no serà la única. Un dels equips més damnificat és Husqvarna que ha vist com dos dels seus pilots destacats, el suec Joakim Ljunggren (E3) i el pilot de l’Illa de Man, Jamie McCanney (Júnior) no aniran a terres hel·lèniques. Ljunggen arrossega la lesió que es va fer a Solsona i McCanney s’ha lesionat entrenant
Tot a punt, doncs, que per una cursa on els grecs hi seran presents amb 14 pilots, així com el gal·lès Jamie Lewis (Husqvarna MPS Racing) un nouvingut a E2 que ha sorprés a tothom ocupant la vuitena posició.
font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Kirian Mirabet (©Miquel Bresolí)

M.Seistola, al pòdium d’E3

L’esquadra de Sherco encara la tercera prova del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014) amb el finès Matti Seistola com el pilot millor classificat.
El corredor del Sherco CH Racing és tercer a la general d’E3, amb dos segons llocs.
En aquesta categoria també hi és present el pilot de Sherco Factory, el francès Fabien Planet, desè a la general.
E2
En la categoria que es presenta, a priori, com la més disputada, l’espanyol Lorenzo Santolino, del Sherco CH Racing, ocupa la cinquena posició, destacant el quart lloc del primer dia del GP de Catalunya.
E1
Bons resultats del dos francesos que disputen la categoria petita. El corredor del Sherco Pulsion Moto, Anthony Boissiere, és quart de la general i el de Sherco Factory, Jérémy Tarroux, cinquè. Ambdós van obtenir els millors resultats a Solsona, trepitjant el pòdium. Boissiere va fer segon el segon dia i Tarroux, tercer el primer dia. 
Femenina
Pel que fa a la categoria Femenina, la marca occitano-catalana també té una representant destacada. L’australiana Jessica Gardiner, del Sherco CH Racing, és la tercera a la categoria, gràcies als dos tercers llocs de Solsona (a Portugal no es va disputar aquesta categoria).
Font: Sherco 
foto: Matti Seistola (©Miquel Bresolí) 

Quatre de quatre per a Ivan Cervantes

Imparable està el català Ivan Cervantes (KTM) en l’inici del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014), dins de la categoria E3.
Amb la victòria del segon dia del GP de Portugal,  el pilot de Cambrils ha guanyat els quatre dies disputats fins ara el que situa com a lider destacar de la seva categoria.
També repeteixen victòria els seus comapnya de marca, els francesos Antoine Meo (E2), i Christophe Nambotin (E1).
Pel que fa a Jaume Bertriu (Husqvarna) i Oriol Mena (Beta Trueba) han fet el mateix resuyltat en les seves categories, E1 i E2, sisens.
Pel que fa al júniors, Eloi Salsench (KTM) ha repetit el resultat del sisabte, setè, mentre que Kirian Mirabet (KTM) ha baixat posicions però encara ha tancat els deu primers.
Pel que fa a la Copa Jove 125cc (EY) Josep Garcia (Husqvarna) ha entrat entre els deu primers
Foto: Ivan Cervantes (©Miquel Bresolí) 

Una altra per I.Cervantes (vídeo)

El català Ivan Cervantes (KTM) segueix imparable a la categoria E3 del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014).
Al primer dia del segon Gran Premi, el de Portugal, el de Cambrils es va tornar adjudicar la victòria de la seva categoria.
Un dia en que pràcticament es van repetir els resultats d’una setmana abans a Solsona.
Així, a més de Cervantes, van guanyar les seves categories Antoine Meo (KTM) a E2, Christophe Nambotin (KTM) a E1, i Danny McCanney (Beta Boano) a Júnior.
Només la Copa Jove 125cc (Youth Cup) va tenir un vencedor diferent: Nicolas Pellegrinelli. A Porturgal no ni ha categoria Femenina.
Més resultats
Destacar del primer dia portuguès a Jaume Betriu (Husqvarna) que segueix sumant punts a E1, aquesta vegada amb un sisè lloc. I Oriol Mena (Beta Trueba) que  es manté al Top 5 d’E2, la categoria més disputada de moment.
Dins del Top 10 van entrar els júnior Eloi Salsench (KTM), setè, i Kirian Mirabet (KTM), vuitè. També va acabar en una prova dura un altre júnior, Josep Garcia (Husqvarna),  però a la Copa Jove 125cc, on va fer tretzè.
Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original

 

El bon regust del GP de Catalunya d’Enduro a Solsona

En la vigília del segon Gran Premi de la temporada, els organitzadors del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014) han destacat l’alt nivell organitzatiu de la prova inaugural, el GP de Catalunya a Solsona. Destaquen el bon fer del Motor Club Solsonès i Bassella Experiences que posa el nivell organitzatiu molt amunt i amb opcions de que la prova de Solsona opti al títol de millor organització 2014.
GP de Portugal
Vale de Cambra, prop de Porto, és la seu de la segona prova d’un Mundial que ja compta amb un munt de lesionats, alguns destacats com Joakim Ljuggren o Loïc Larrieu. 
Serà una bona oportunitat pels júniors locals com Luis Oliveira o el pilot de Gas Gas, Diogo Ventura, que ja van fer un bon paper a Solsona.
Uns corredors que, si pugen a dalt del pòdium, podran brindar amb el cava català Mas Codina. 
Patrocinador del GP, Polisport presenta la novetat del Bike Mat, una mena de catifa que millora el treball d’assistència amb la moto.
I dins del capitol de recordatori del que va estar el primer GP de l’any, destaquen el domini francès del Mika Ahola “Brave One” Trophy.
I la victòria, després de 10 anys de no pujar a dalt de tot, de l’equip Beta Boano, que va dominar les categories júnior, amb Danny McCanney i Davide Soreca.
Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Sortida del GP de Catalunya (©Miquel Bresolí)
 

I.Cervantes i L.Sanz repeteixen victòria a Solsona

Segon dia de l’AMV GP de Catalunya d’Enduro a Solsona. Segona victòria dels catalans Ivan Cervantes (KTM) a E3 i Laia Sanz (Honda) a Femenina.
També han repetit el francès Christophe Nambotin (KTM), a E1, el britànic Danny McCanney (Beta Boano), a Júnior, i l’italià Davide Soreca (Beta Boano) a la Copa Jove 125cc.
E3
El pilot de Cambrils no podia sortir amb millor resultat de la prova inaugural del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014), organitzada pel Motor Club Solsonès i el Club SIP Sport de Bassella. Cervantes ha manifestat tenir un bon acoblament amb la moto d’enguany, el que l’ha permès obtenir bons temps. A més a més, ha vist com el finès Matti Seistola (Sherco) es situava segon, per davant del que ahir va principal rival de Cervantes, els seu company d’equip a KTM, l’australià Matthew Phillips.
Femenina
Per la seva part Laia Sanz ha guanyat clarament en una categoria que ha repetit pòdium. El segon per la britància Jane Daniels (Husqvarna) i el tercer per l’australiana Jessica Gardiner (Sherco). 
Rosa Romero (KTM) ha acabat en onzena posició mentre que l’esforç d’Arantxa Belda (KTM) per acabar no es va tenir recompesna al ser exclosa per arribar fora de temps.
E1
A igual que ha Cervantes, Christophe Nambotin, a més de guanyar ha vist com el segon lloc era ocupat cada dia per un pilot diferent. Aquesat vegada per un efectiu Antoine Boissiere (Sherco) que ha pujat del sisè lloc del dissabte al segon del diumenge, amb dues victòries a les especials. El tercer lloc ha estat pel finès Eero Remes (TM) que ha pujat un lloc respecte dissabte.
En canvi el català Jaume Betriu (Husqvarna) no ha pogut repetir el bon resultat de dissabte (quart), tot i que ha fet un setè lloc, que el situa sisè a la general de la categoria i la primera Husky classificada.
E2
El ball de cadires (en el bon sentit de l’expressió) que s’espera de la categoria E2 ha començat. El mateix pòdium de dissabte… amb tots canviats de lloc. El primer per Pierre-Alexandre “Pela” Renet (Husqvarna). El sgon per Antoine Meo (KTM) i el tercer per Johnny Aubert (Beta)… mentre l’actual campió, Alex Salvini (Honda), ha pogut guanyar un lloc repecte al primer dia i ha fet cinquè, esperant recuper-se de la fractura al dit.
El català Oriol Mena (Beta) no ha tingut tan bon dia com dissabte i ha s’ha classificat dos llocs més avall, en setena posició, però que li dóna el sisè lloc de la general.
EJ
Tant dissabte com diumenge, la categoria Júnior té un nom: Danny McCanney (Beta Boano). El de la Illa de Man ha començat fort i amb ganes de guanyar el títol. 
Al darrera, però, rivals a considerar. Dissabte el van seguir Loïc Larrieu (Husqvarna) i Giacomo Redondi (Beta). El diumenge, els mateixos però intercanviats.
EY
Dels més joves, la Copa Jove 125cc, també té, si més no a Solsona, un nom: Davide Soreca. Una altra Beta Boano dominant els dos dies. Michelle Marchelli (KTM) ha fet un segon lloc i un tercer, mentre que Jeremy Miroir (Yamaha) fou tercer dissabte i Albin Elowson (Husqvarna) segon el diumenge.
Dels nostres júniors, en parlarem apart.
Dissabte i diumenge vinent, el GP de Portugal 
Font: www.enduro-abc.com (versió original)
Foto: Laia Sanz (©Miquel Bresolí) 

La primera, per I.Cervantes i L.Sanz, amb A.Meo i C.Nambotim

Els catalans Ivan Cervantes  (KTM) i Laia Sanz (Honda) han pujat al més alt del pòdium en el primer dia del AMV GP de Catalunya, prova inaugural del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014), que s’ha disputat dissabte a Solsona.
E3
Cervantes ha dominat en el seu retorn en la categoria E3, tot i que no ho tindrà fàcil ja que en el seu propi equip té al que avui ha estat el màxim rival, l’australià  Matthew Phillips. El tercer lloc ha estat pel jove francès Mathias Bellino (Husqvarna).
Femenina
Més contundent ha estat, però, la victòria de Laia Sanz. La de Corbera de Llobregat només ha cedit a la primera especial. La resta, sempre la primera. L’única especial que no ha guanyat ho ha fet la britànica Jane Daniels (Husqvarna) mentre que el tercer lloc ha estat per l’australiana Jessica Gardiner (Sherco). Rosa Romero (KTM) ha pogut acabar mentre que Arantxa Belda (KTM) s’ha retirat en la setena especial.
E1
El canvi de cromos de KTM ha sortit bé. A banda del resultat de Cervantes, en E1 el francès Christophe Nambotin ha guanyat tot i que amb el seu company d’equip, l’espanyol Cristobal Guerrero, ben empegat. El tercer lloc ha estat pel francès Jeremy Tarroux (Sherco) mentre que el catala Jaume Betriu (Husqvarna) s’ha quedat a molt poc de pujar al pòdium. 
E2
Si a E1, l’any passat, Antoine Meo (KTM) era ràpid, enguany, a E2, ho segueix sent. De fet la categoria que es presenta com a més competida ha estat la més ràpida i els seus tres primers classificats, els francesos Meo, Johnny Aubert (Beta) i Pierre Alexandre Renet (Husqvarna) també ho són de la general. L’actual campió, l’italià Alex Salvini (Honda) prou ha fet amb corre, amb un dit lesionat. Ha quedat sisè, just darrera del català Oriol Mena (Beta) que ha fet un bon resultat amb una moto que ben just han estat presentats. 
Diumenge, més.
Foto: Ivan Cervantes (©Miquel Bresolí)
 

El Super Test de Solsona, per a J.Aubert

El francès Johnny Aubert (Beta) s’ha emport l’ovació més gran de les 6.000 persones que han assistit al primer KTM Super Test, el GP de Catalunya d’Enduro a Solsona. El Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2014) ha començat.
L’organització, a càrrec del Motor Club Solsonès i el Club SIP Sport de Bassella, ha situat el circuit del Super Test al camp de futbol Arrels.
L’ambient l’ha començata a escalfar l’italià de la Copa Jove FIM 125cc, Davide Soreca (Yamaha), que, tot i corre en la categoria més jove, ha marcat el millor temps tots els júnior.
Dels seniors ha estat l’espanyol Cristobal Guerrrero (KTM) qui ha donat un toc d’atenció amb un 1’03”46… fins que Aubert ha demostrat que, amb la Beta, enguany donarà guerra. 1’03’14. L’altre graó del pòdium ha estat per a Antoine Meo (KTM).
En categoria Femenina el millor temps ha estat per la britànica Jane Daniels (Husqvarna) mentre que en Júnior ha estat per a l’italià Giacomo Redondi (Beta).
D’aquí unes hores, a les 9 del matí, les motos tornaran a rodar.
Font: www.enduro-abc.com (versió original)
Foto: Johnny Aubert (©enduro-abc.com)