Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 de setembre de 2012
0 comentaris

Polítiques preventives o paliatives dels incendis forestals

El govern espanyol ha anunciat avui un decret-llei de mesures paliatives dels danys ocasionats pels incendis forestals que enguany han estat especialment devastadors.

A l’espera de veure publicat el contingut concret de la norma anunciada al BOE la primera reflexió que se m’acut és amb quin títol competencial intervé l’Estat quan aqueixa matèria correspon a les comunitats autònomes, a les que el govern espanyol ha responsabilitzat de manca de prevenció i preparació davant els focs estivals.

Post Scriptum, 10 de setembre del 2012.

El BOE del dissabte proppassat publica el Real Decreto-ley 25/2012, de 7 de setembre, de mesures urgents per a paliar els danys produits perls incendis forestals i altres catàstrofes naturals esdevingudes a diverses comunitats autònomes des del 1 de juny. els títols competencials són els continguts als apartats  7, 13, 14, 17, 23 i 29 de l’article 149.1 de la Constitució espanyola.

Post Scriptum, 19 d’agost del 2022.

Abans d’ahir Vilaweb entrevista al doctor en geografia i professor de la Universitat d’Alacant, Enrique Moltó: “Hem creat un monstre: una massa forestal ingovernable”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!