Gigografia (I)

Són ja trenta anys amb una càmera formant part de la meva silueta, i aprofito aquestes dades estiuenques per fer un repàs als moments claus de la meva biografia entre bolos i actuacions (gigs en anglès): la meva gigografia. Començo pel principi i seguiré cronològicament.

15.06.1984 El Grito Acusador + Ultratruita a les Cotxeres de Sants 1984 El Grito Acusador475

Ja ho he explicat moltes vegades, però no ve de fer-ho una vegada més. L’any 1982-83 vaig començar a fer els meus propis fanzines. Al principi amb els companys del cole però després vaig decidir fer-m’ho jo solet. Era la manera de fer alguna cosa per moure l’ambient i fer créixer l’escena musical barcelonesa. Després de fer ‘zines amb diferents noms (“Wild Puppets”, “Kulthura Muzical”, “Papers”, “Eructos de Barna”…) vaig decidir plantar-me amb “Voll-ker”, un acrònim entre la cervesa Voll-Damm i el pòker. Per il·lustrar els meus textos seguia la norma del talla i enganxa deixant les revistes que tenia a casa trinxades i amb evidents forats. Vaig pensar que era l’hora de donar un pas endavant i crear jo el meu propi material. La càmera de la família em serviria i ja que sempre estava a primera filera només calia pitjar el botó. Al menys això és el que pensava. El 15 de juny de 1984 em vaig estrenar amb el concert d’El Grito Acusador i Ultratruita, un concert dins d’unes jornades cinematogràfiques a les Cotxeres de Sants.

1984 Ultratruita479

El resultat? Ja em servia per el fanzine, que era la meva única intenció. Però fer les fotos i portar-les a revelar entrada dins d’un pressupost que la setmanada no podia assolir. Aleshores vaig decidir baixar de l’armari un laboratori que era el meu germà Josep i que, poc abans de morir, em va ensenyar a utilitzar-lo. Amb un llibre a les mans, uns líquids que desconeixia i un coneixement nul del mitja sorprenentment va donar els seus fruits. Un aprenentatge autodidacte i un sorprenent descobriment que va aconseguir que m’endinsés apassionadament al món de la fotografia i que decidís l’any 1986 entrar a estudiar fotografia a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona sota les ensenyances de Jordi Peñarroja.

Quant a rockviu

Des de l'any 1984 fotografio i escric de tot allò que es mou a sobre d'un escenari.
Aquesta entrada ha esta publicada en Batalletes, General, Jo hi vaig ser. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*