ROCKVIU

Fotos i cròniques del món del rock, per Xavier Mercadé (Totes les imatges són © Xavier Mercadé / rockviu@yahoo.es)

Que què tenim? a Els Amics de les Arts al Palau!

Els Amics de les Arts, Palau de la Música (Barcelona), 6 i 7 de febrer de 2011

Quan ahir mirava amb els meus fills la foto meva dels Amics de les Arts que hi havia publicada a la portada del diari Avui, no vaig poder evitar emocionar-me recordant la conversa que vaig tenir amb Joan Enric Barceló (per entendre’ns, el del cabell arrissat dels Amics) feia un any als camerinos de la sala Bikini durant el lliurament dels Premis Enderrock 2010.

Allà, abans de recollir un cabàs de premis pel seu “Bed & Breakfast”, els hi comentava que no em va ser possible anar al concert que van fer a la sala Razzmatazz II el dia 15 de gener ja que em va coincidir amb una causa de força major: els Manel estaven fent el seu primer concert al Palau de la Música. I els vaig preguntar “us imagineu fent un Palau d’aquí un any?”… “Això espero!” va contestar amb un mig somriure i  una brillantor als ulls difícil de descriure, davant la meva cara d’incredulitat. Doncs bé, han passat un any d’aquella nit, Els Amics de les Arts han aconseguit una pujada meteòrica i s’han menjat ells solets dos Palaus, dues nits plenes de gom a gom amb un públic que ha fet seva totes i cadascuna de les cançons. Un públic que els ha estimat i els ha convidat a formar part de les seves vides. D’això se’n diu fer música popular.

Han estat dos dies al costat d’Els Amics (bé, tres si contem amb el seu concert a les Decennals de Valls) fotografiant cada passa, cada cançó i cada racó del Palau. Dues nits intenses plenes de vivències, plenes d’aventures i de coneixences. A nivell gràfic la il·luminació del segon dia va ser molt millor que la del primer (la televisió —que va filmar el segon concert— imposa) i escènicament el grup va estar gairebé perfecte. Milers de fotos i uns quants gigues de memòria ocuparts al disc dur… i la tasca d’edició que m’espera!

Per cert, si voleu vuere més fotos d’aquestes nits a la web d’Enderrock hi ha tres galeries diferents, més concretament aquí, aquí i aquí.

El set list d’Els Amics de les Arts al Palau

Publicat dins de Concerts | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.