ROCKVIU

Fotos i cròniques del món del rock, per Xavier Mercadé (Totes les imatges són © Xavier Mercadé / rockviu@yahoo.es)

És millor ser ?cubanito? que guàrdia municipal

Publicat el 14 d'agost de 2009 per rockviu

Últimos de Cuba, Casc Antic (Barcelona), 1987

Aquesta va ser la primera sessió que em van encarregar a un grup. Eren els Últimos de Cuba, un grup adscrit a la branca més borroka, gamberra i trasher de la república independent de 9 Barris. Avui en dia en diríem “rock urbà”, però en aquells anys aquesta etiqueta encara no s’havia inventat.

Espero no equivocar-me, pero crec que va ser el mànager —o qui més o menys s’encarregava d’aquestes tasques—, l’Albertus de La Oruga (el fanzine “para la gente que se arrastra”), qui em va encarregar fer una sessió de cara al primer disc de la banda, “Un millón de ratas”. A l’Albertus encara es fàcil trobar-lo avui en dia intentant posar en ordre a una altre colla de galifardeus, en aquest cas els Mojinos Escozíos.

La sessió va ser per la part baixa de les Rambles i pel xino autèntic, el de veritat, a l’època en que encara feia por anar pel carrer Escudellers i més amb una càmera a sobre. El carrer, un contenidor, un pàrking, una caserna militar i finalment un bar van ser alguns dels espais triats sobre la marxa per fer les fotos.

Al final tot va ser un cúmul de despropósits. Vam quedar a darrera hora de la tarda i se’ns va fer fosc molt ràpid. En el resultat van coincidir la mescla entre la manca d’experiència d’un fotògraf totalment aficionat i amb pocs recursos (tot i que aleshores ja estudiava fotografia a l’EMAV) i, per una altre banda, un grup amb més ganes d’entrar al Tarkus (eps! tot un exemple de supervivència!) per buidar les existències de cervesa que no pas a ser immortalitzats en un rodet en blanc i negre. Si, finalment aquestes fotos no es va utilitzar per res… millor que fos així.

Més fotos de la penya i algun link!
Aquí us podeu baixar el disc.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.