ROCKVIU

Fotos i cròniques del món del rock, per Xavier Mercadé (Totes les imatges són © Xavier Mercadé / rockviu@yahoo.es)

El més gran dels pecadors

Sau, La Farga (L’Hospitalet de Llobregat), 26 d’octubre de 1991

A principis dels 90 els Sau no tenien precisament en mi un dels seus millors aliats. Ben al contrari, jo era dels que em trobava a la banda dels seus detractors. Per a mi eren, en aquella época, un fenòmen de fans comparable al d’Eros Ramazzotti i amb unes lletres de cançons que no feien gaire per guanyar-se la meva confiança. De fet això de “no em pegui/no he nascut per militar./No em pegui/no vull anar a fer el soldat” em continua produint vergonya aliena.

No, no vull amagar-me i qui vulgui i pugui ho pot trobar a les hemeroteques: sobre el concert del Sant Jordi vaig despatxar l’actuació de Sau amb un simple “Sau van estar com sempre, nyonyos i poc efectius” (Revista Neón, número 40, juliol de 1991).

Però… sempre hi ha un moment per rectificar

L’any 1991 el grup estava immers en la promoció de “El més gran dels pecadors” i a mi em tocava fer la entrevista després d’una signatura de discos en la botiga Discomanía del carrer Creu Coberta, just al costat de casa de ma mare. El més normal era fer les entrevistes en una taula de bar, acompanyat per un café, però era impossible sortir de la botiga per la gran quantitat de fans que van quedar-se a la porta de la botiga esperant que sortissin en Pep i en Carles. Així que vam haver de fer l’entrevista a la rebotiga i a peu dret, no era postura més còmode i menys amb tots el prejudicis que jo portava a sobre.

Al principi el duet no va entendre la meva postura irónica però poc a poc van anar entrant en el joc. I si alguna cosa tenia en Carles Sabater era un gran poder de seducció quan et mirava tot seriós amb aquells ulls blaus. Poc a poc em van aconseguir convèncer i vaig sortir de l’entrevista amb la sensació d’haver conegut a un parell de tipus més que interessants i amb el propòsit de canviar el meu punt de vista sobre el grup. Amb els anys la meva relació amb ells va anar millorant notablement fins al punt que l’any 1996 els vaig fer les fotos promocionals pel disc “Set” contractat per la companyia RCA.

Avui fa deu anys que ens va deixar en Carles.

Per cert, recentment s’ha acusat a Bruce Springsteen d’haver plagiat  el “I was made for loving you” dels Kiss a la cançó “Outlaw Pete”… doncs a veure qui sap descobrir a quina cançó s’assembla els primers acords d’aquest “I want you” de la banda de Detroit?:





  1. Quant d’autoodi, en cap de les teves cròniques he
    llegit pas una valoració d’un grup només per la tornada d’una cançó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.