Volem una variant no autopista

El dilluns passats el PSC de Sant Feliu va presentar el projecte de variant per Sant Feliu de Codines. D’entrada el més sorprenent és que un partit presenti un projecte que és de tots i pagat per tots amb un intent clar de marcar-se el tanto. I fer-ho sense el més mínim respecte institucional, ja que el lògic seria que d’administració a administració s’informés amb detall del projecte.

Però a banda d’això, el més preocupant és el fons del projecte. El projecte que ens va presnetar el PSC -no pas el Departament de Política Territorial i Obres Públiques- és un projecte que presenta 5 carrils (2 més un per vehicles lents). Un projecte excessiu i desconencatat de la resta ja que en els trams de Caldes i sobretot els de connexió amb l’autopista que és on hauria d’haver-hi els 5 carrils no hi són. També sorprèn que els que fa uns anys van muntar la gran plantada de creus perquè es van tallar uns arbres per fer el tercer carril d’accés al municipi siguin els que ara defensin 5 carrils per Sant Feliu.

Els mateios del PSC ho justifiquen dient que és una via que arrenca de Barcelona i que vol descongestionar la C-17. Ës a dir que no és una variant és una autopista pensada per desviar trànsit de la C-17 cap a la C-59. Doncs bé això és jsutament el que no volem a Sant Feliu.

Volem una variant que ens tregui la C-59 i la carretera de Gallifa del mig del poble, com ja han fet a molts municipis. Unes vies que a més representen un perill pels vianants i hipotequen el desenvolupament futur del poble. Però no volem que ens canviïn una hipoteca per una de més grosssa. El principal actiu de Sant Feliu és el seu entorn. Una via com aquesta representa un impacte mediambiental inacceptable. Ara fa una any vam fer un Pla de desevnvolupament econòmic i social amb critereis de sostenibilitat, en el que hi van participar molta gent del municipi, i també militants i dirigents locals del PSC en que quedaven ben clares aquestes premises. És més un dels punts del Pla era una variant amb el "mínim impacte ambiental".

El govern de la Generalitat de CiU va aprovar un projecte de variant que anava conectar i millorar la conexió amb l’eix transversal, el govern tripartit amb la seva mentalitat centralista i metropolitana ha variat aquest criteri i ens planta una autopista. Una cosa era la conexió necessària per facilitar el progrés i el reequilibri del territori i treure una via del nucli d’una població. L’altre és fer una autopista sense tenir en compte ni l’entorn, ni el municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.