Trobada de comerciants i empreses amb el Conseller Felip Puig

Dimarts va tenir lloc al Centre Cívic “La Fonteta” una trobada entre comerciants i empresaris del poble i el Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig acompanyat pel Cap de llista de CiU, Joan Fontseré.

L’acte organitzat per part de l’Agrupació local de Convergència i Unió de Sant Feliu van assistir 45 comerciants i empresaris i es van abordar diferents temes: horaris comercials, competència deslleial, la necessitat de disposar d’un model de centre amable que faciliti l’accés del comerç, la reordenació del centre i del trànsit.

També es va parlar del procés de la consulta per dotar-nos d’eines que ens permetin afrontar millor els problemes del país: hisenda pròpia (administrar els nostres recursos en funció de la nostra estructura econòmica i del teixit comercial i empresarial), gestió de les infrastructures necessàries (per exemple la variant de Sant Feliu).

Des del meu punt de vista la trobada va servir per constatar, un cop més, la manca de projecte de poble del govern municipal socialista. Un exemple que va sortir a la trobada va ser la reclamació de variant de Sant Feliu. Quan hi havia diners no es volia (només cal recordar l’Alcalde actual plantant creus quan es va fer el tercer carril) i ara que es vol no hi ha diners. Però a més, no només cal exigir la variant i tenir-ho clar, cal preparar-s’hi. I que estem fent per preparar-nos per la variant? La resposta és res.

També va sobtar l’absoluta manca d’acció per part de l’Ajuntament pel que fa al comerç de proximitat. Ja sabem que tenim el regidor de comerç avocat a “l’alta política” i per qui a política municipal actua només com a trampolí. Una bona mostra, l’absència reiterada a plens i Juntes de Govern es veu que ho té tot fet!. Però és palpable la manca d’una estratègia pel comerç del poble: peatonalització del centre comercial, fer parking conjunt a Can Comas per facilitar l’accés al comerç, pacificar el trànsit i ordenar-lo, assessorar des de l’Ajuntament a nous establiments i als existents, formació, campanyes de fidelització i de valoraització del producte de proximiltat, promoció del poble en base a atractius turístics properes: Sant Miquel del Fai o els Cingles… es poden fer tantes coses que actuar com si estigués tot fet és de jutgat de guàrdia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.