Sant Feliu perd la pujada en costa

Segons la wikipedia el caciquisme és un sistema social i polític en el qual existeixen formalment les institucions de la democràcia parlamentària però a la pràctica el poder real es troba en mans de les persones (cacics) que posseeixen major influència econòmica i social en cada localitat.

Malauradament, aquesta definició és cada cop la que millor s’ajusta a l’actitud que està instaurant l’Alcalde de Sant Feliu al funcionament municipal. Decisions com les de passar els plens d’un a dos mesos, l’alteració sistemàtica de la periodicitat dels plens, les adjudicacions sense concurs públic, l’ocultació d’informació –en plena crisi i tot i la obligatorietat de que els sous dels càrrecs públics siguin públics encara no sabem què cobra l’alcalde – són només mostres d’una pràctica cada cop més freqüent i preocupant.

La darrera mostra és la pujada en costa. Una cursa que porta fent-se en una quarantena d’edicions i que organitzava el Escuderia Vall del Tenes-Sant Feliu de Codines, una entitat del poble. Ara fa uns dies ens assabentàvem a través d’una carta de la pròpia escuderia que després “d’organitzar la pujada en costa durant 14 anys, l’organització va tenir una reunió a l’Ajuntament socialista actual, no arribant a un acord”.

Segons sembla el en aquesta reunió “el Sr. Alcalde ens va comunicar, que desbancaven a l’Escuderia Vall del Tenes com a entitat esportiva de Sant Feliu de Codines, de la subvenció anual i a més a més, ens van negar els permisos per a l’organització de la mateixa”. El motiu segons la pròpia entitat i que figura en la carat que ha adreçat als diferents mitjans “no admetre dins l’organització de la Pujada, un amic del Sr. Alcalde Pere Pladevall. També ens obligaven a comprar uns materials a aquest senyor, a més amés, autoritzant a l’Escuderia del Bages, amics d’aquest senyor a organitzar la pujada”.

Aquesta forma d’entendre l’Ajuntament com una extensió del sofà de casa a més de conseqüències com aquesta té una perillosa derivada. Fa mesos que venim denunciant la situació econòmica de l’Ajuntament. En només tres anys s’han ensorrat les arques municipals a un límits mai coneguts fins ara. Ja portem 750.000 € de romanent negatiu de tresoreria d’un pressupost de 6 M€, i per compensar això ara, en un moment en que el preu dels immobles està pel terra, el nostre Alcalde decideix vendre el patrimoni municipal. El passat Ple es va aprovar la venda de noves parcel·les a la Roca Gran de Villar per un import de 250.000 €. Però al final d’aquest disbauxa, com ha passat amb els governs socialistes de Zapatero i Montilla, els ciutadans haurem d’acabar pagant la festa amb retallades i pujades d’impostos.

A la foto: Pujada en Costa a Sant Feliu de Codines de 1979

NOTA: Aquest artricle forma part de la col·laboració mensual que faig amb el diari electrònic AraVallès.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.