Sant Feliu de Codines Decideix!

El Ple municipal del passat 17 d’octubre es van presentar dues mocions a l’entorn de la possibilitat de fer una consulta popular sobre la independència a Sant Feliu de Codines. La primera la vam presentar CiU i IdSF seguint les mocions de Decidim.cat. La segona la va presentar el PSC sobre Democràcia participativa per tal d’evitar que la nostra Moció prosperés. La Moció presentada pel PSC, era un intent clar de descafeinar el dret a l’autodeterminació posant-lo al mateix nivell que una consulta al poble sobre un nom de carrer.

Malgrat tot, els va sortir el tret errat. Primer perquè tot i que la Moció no era la que tocava obria una escletxa a la possibilitat de fer les consultes. I en segon lloc perquè la direcció comarcal va rebre amb un fort descontentament la moció.

Però malgrat aquest inicis convulsos pocs dies després del debat al Ple es va constituir la Plataforma Sant Feliu decideix. Una plataforma cívica i composada per ciutadans que a títol individual ens hem posat a treballar per fer possible la consulta el proper 28 de febrer. Ara que porto un dies participant-hi i que hem anat vencent els problemes de coordinació i organització del principi, puc dir que fa força goig veure gent tanta gent i tant diversa unida per un mateix objectiu. Només per aquest fet, uns moments en que sembla que allò públic no interessa i que tothom vagi a la seva, l’experiència ja ha valgut la pena.

Sant Feliu Decideix es va presentar públicament en un acte el passat 6 de desembre en que ens va acompanyar l’Alcalde d’Arenys, Carles Mora i va ser un primer èxit de participació. Però encara tenim molt recorregut d’aquí al 28 de febrer per explicar a la gent de Sant Feliu que el més important d’aquesta consulta és que es pugui dur a terme amb la màxima participació possible.

Ara que està tant en voga parlar de la desafecció política és important ressaltar que una consulta sobre un tema cabdal com la independència del país és un acte de radicalitat democràtica. Però no només és això, també és una declaració de voluntat de seguir essent el que som, de que som un país viu, democràtic i plural. De que en cap cas tenim resolt l’encaix Catalunya-Espanya que alguns ens volen resoldre amb una sentència d’un tribunal constitucional que vol estar per sobre la sobirania popular expressada a les urnes. I sobretot, que som una societat avançada capaç de fer aquests debats sobre els seu futur des del diàleg, i la radicalitat democràtica.

Per tot això el 28 de febrer, Sant Feliu Decideix!

NOTA: Aquest article és una col·laboració mensual que faig amb el diari digital Ara Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.