Lluís Recoder visita Sant Feliu per parlar del model de poble

Dijous 25 de Febrer vàrem tenir la visita de Lluís Recoder [Bloc], l’Alcalde de Sant Cugat amb qui va passejar pel centre del municipi i li vam explicar el nostre projecte de peatonalització del centre, la plaça i la ubicació d’un parking i el futur Parc de l’Escletxa com a pulmó verd a tocar del centre del poble. Per Recoder el centre d’un poble “ha de ser un punt de trobada i no un lloc de pas. Un lloc on la gent hi vagi a passejar. El Centre d’un poble ha de fer teixit”. En aquest sentit per Recoder “el nostre centre té moltes possibilitats amb una remodelació urbana tendent a la peatonalització i sobretot la plaça té moltes possibilitats”. Des del punt de vista de CiU, Sant Feliu té el mateix repte que tenia Sant Cugat uns anys enrera, que és com créixer i afrontar la proximitat creixent a Barcelona sense perdre la personalitat ni esdevenir un poble dormitori.

A més d’això amb Recoder vàrem visitar també els darrers equipaments impulsats pel govern de CiU: el Casal d’avis i la Biblioteca Municipal.

Finalment, vàrem assistir al Centre cívic “La Fonteta” on Recoder ens va presentar el seu llibre “La llibertat com a resposta” on explica la seva trajectòria i els valors que l’inspiren. Durant la xerrada vam parlar d’Educació que requereix una transformació profunda que passi per afavorir els valors de societats emergents. Valors com l’exigència, l’esperit de superació, la cultura de l’esforç. Recoder també es va declarar com ecologista però no com els del tripartit que és “l’únic govern que s’enorgulleix de les infraestructures que no fa” i “està en contra les nuclears però acaba resolent el dèficit energètic havent de construir la MAT i comprant l’electricitat a França”. 


Per acabar i després d’un intens debat amb el públic, Recoder va reclamar un reforma de la Llei electoral per crear un sistema de llistes obertes que afavoreixi la relació electe-elector. Però va alertar sobre els efectes de la desafecció en el sentit que “la política o te la fas o te la fan”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.