L?Ajuntament no és casa particular de ningú (I)

Ja fa mesos que venim advertint de la manca de transparència i del poc respecte institucional de l’actual equip de govern. Reglaments que s’aproven i no es compleixen, com el reglament de comunicació que establia una reunió anual per decidir pressupost i objectius i que no s’ha fet mai. El ROM que estableix plaços màxims de resposta a les instàncies que no es compleixen o és responen sense la deguda forma. L’ocultació d’informes determinants, com l’informe d’urbanisme que tombava el projecte de l’Escletxa i que va haver de ser destapat per CiU. Ara hem hagut de demanar de nou que passa amb l’informe que havia de fer l’Agència catalana de l’Aigua sobre el Torrent de l’Escletxa i sobre el qual passat més d’un any l’Ajuntament . O el passat Ple va tornar a ser testimonis d’una enéssima remodelació de govern que ja sembla tot plegat el joc de les cadires.

Però el problema s’agreuja quan entrem en matèria econòmica. Com pots ser que haguem demanat diversos cops l’estat de comptes de l’Ajuntament i no se’ns faciliti?. Com pot ser que demanem per instància el 24 d’agost del tancament de l’any 2008  i després de dues instàncies se’ns respongui que fins el 17 de novembre res! Estem parlant dels números de fa un any?. Que passa?. Al nostre grup ens costa molt de creure que aquestes xifres no es tinguin, perquè si és així la mala gestió és manifesta. Però ens preocupa més que en un moment de crisi com l’actual i de dificultats a totes les finances municipals el govern ens jugui a amagar l’ou. No s’ha fet ni una sola mesura de contenció de la despesa, al contrari però a nosaltres no se’ns faciliten les dades per saber quina és l’actual situació financera de l’Ajuntament. Un mal auguri sobre com deuen anar les coses?.

Des de CiU demanem de nou públicament aquestes xifres a les quals tenim dret nosaltres i tot el poble. Així com un respecte pel normal funcionament de la institució, perquè l’Ajuntament no és la casa particular de ningú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.