La política d’en Juan Palomo

Fins a tres informes negatius portem de la Secretaria i interventora municipal als comptes de l’Ajuntament. La liquidació de 2008, el pressupost de 2010 i ara els comptes de 2009. La situació econòmica de l’Ajuntament s’agreuja i malgrat els informes negatius de la interventora municipal, el nostre Alcalde va fent. Va fent sol i denegant les diverses ofertes de mà estesa de CiU per fer un pla de sanejament conjunt. I ja tenim un dèficit de 400.000 € i hem tancat el 2009 amb un romanent de tresoreria de 740.000 € en negatiu. En dos anys de legislatura socialista les arques municipals s’han buidat.

El nostre Alcalde ho justifica tot a la crisi “els temps que corren són terribles” ens diu a El 9 Nou. Però els temps són terribles per a tothom i n’hi ha que ho porten millor!. Quin és el problema la conjuntura econòmica o el model?. El problema de fons és l’absència de model. Un exemple, perquè el nostre Ajuntament s’entesta en fer habitatge social a la caserna en un moment que al nostre poble sobren pisos?. Com es possible que en plena crisi es rebaixin les partides socials i en canvi no es toqui la Festa Major o les Altres Festes?. Quines inversions s’estan fent des de l’Ajuntament per sortir de la crisi, per transformar el poble. Per exemple, un centre peatonal nou amb una plaça nova podria ser un revulsiu pel comerç local o un viver d’empreses, en canvi nosaltres destinem els diners a fer un tanatori, necessari se’ns dubte, però exemplificant d’allà on se’ns porta econòmicament.

El problema a més del de model també és de gestió, una gestió basada en la por, i la concentració en unes soles mans de tot l’Ajuntament. Amb un esquema anticuat del que ha de ser la política local i l’administració. L’exemple més gràfic és a la imatge de la pròpia web dels socialistes. És l’Alcalde o és l’amo de tot?. O com diu la dita “Juan Palomo yo me lo guiso, yo me lo como”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.