Irene Rigau visita els centres educatius i explica la nova Llei d’Educació a Sant Feliu

Ahir va ser a Sant Feliu de Codines Irene Rigau, Diputada de CiU al Parlament i ponent de la nova Llei d’Educació. Rigau va venir a Sant Feliu a conèixer de ben a prop la realitat dels nostres centres educactius.

La visita va començar amb una visita al SES Carrasco i Formiguera o va ser rebuda per seu director, Ferran Mur i els membres de l’AMPA encapçalats per la seva presidenta, Montse Vallcorba. A l’Institut, Rigau va constatar de primera la necessitat de l’ampliació del centre o de cercar una nova ubicació en cas que Sant Feliu vulgui disposar en un futur de batxillerat. Rigau va explicar que “per fer un centre de secundària amb una línia de batxillerat calen entre 8.500 i 10.000 metres quadrats superfície que caldria que l’Ajuntament estigués planificant des d’aquest moment”. En aquesta mateixa línia va comentar, “que l’Estat espanyol va signar l’acord de Lisboa 2010 en el que es comprometia que per l’any 2010 el 85% dels alumnes joves tinguéssin ensenyaments post-obligatoris (batxillerat o grau mig)” el que obliga a fer una ampliació de l’oferta educativa als municipis de 3 a 18 anys i que justifica la reclamació de Sant Feliu de l’ampliació de l’Institut i batxillerat.

 

Cap a les set de la tarda va ser el torn del CEIP Jaume Balmes, una escola que dirigeix la Montse Solé i que des de l’estiu té una nova presidenta de l’AMPA, la Lídia Blach. Rigau va visitar les diferents aules de l’Escola i va poder veure de primera mà l’ampliació que ha tingut l’Escola, especialment en la passada legislatura amb Ajuntament convergent, en que es va fer l’ampliació amb l’edifici del parvulari, l’ampliació del pati i els nous accessos i les noves aules. Tot aquest conjunt d’obres, també prefiguren una escola que en aquests moments està a ple rendiment i amb plena capacitat i demana que es vagi pensant en l’opció d’una tercera escola al municipi de cara al futur.

Finalment cap a quarts de vuit del vespre vam poder visitar l’Escola Immaculat Cor de Maria, una escola concertada d’una línia de primària i que aquest any també ha fet obres de millora com són unes noves aules i un nou gimnàs. L’Immaculat Cor de Maria és una escola amb un tradició de 150 anys al nostre municipi i que dirigeix l’Adelfina Mayordomo. També ens va rebre la Junta de l’AMPA presidida per l’Helena Melero que ens van ensenyar les instal·lacions i els seus projectes de futur.

A les vuit passades vam arribar al Centre cívic on davant d’una cinquantena de persones entre pares, mestres i directores de centre Rigau va desgranar les principals novetats de la nova Llei: la carta de compromís educatiu, l’avenç en la gratuïtat des de les llars d’infants al batxillerat, el blindatge del català com a llengua vehicular davant la claudicació del govern que va representar la tercera hora de castellà i l’aposta per la qualitat educativa amb mesures com la potenciació del director de centre.


Rigau va concloure dient que “l’escola ha de garantir el dret l’educació i alhora mirar de conciliar-ho amb els dret dels pares a escollir escola. Aquest fet implica una dificultat alhora de trobar un model però la nova LEC diversifica l’oferta educativa i fa itineraris en funció dels alumnes”. Per acabar Rigau va deixar clar que “l’educació es pensar en el futur i en una època com l’actual de crisi és la millor inversió en aquest futur”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.