Homenatge merescut

El passat 13 d’octubre l’agrupació de CiU de Sant Feliu de Codines vam organitzar un acte d’homenatge a les persones que han integrat les llistes municipals de CiU des del 1979.

A l’acte ens hi va acompanyar l’exconseller Josep Maria Cullell que actualment és el President del Consell Assessor Nacional de Convergència.

El motiu de l’acte era, per una banda, aplegar totes les persones que al llarg de la nostra història al municipi han “donat la cara” per defensar uns ideals i una forma d’entendre i de voler canviar i millorar el nostre poble.

Per l’altra, en un moment en que la política pateix un fort desprestigi es bo de recordar que als pobles i ciutats hi ha molt gent que fa una passa endavant per ocupar-se i preocupar-se d’allò que és de tots.

Crec que és de justícia homenatjar les persones que han sacrificat hores d’estar amb la família, feina i temps per aportar el seu gra de sorra en la millora dels nostres poble si viles, i del país en general. Sense aquest exèrcit de voluntaris segurament no hauríem assolit moltes de les coses que tenim avui en dia.

També cal recordar que en el pobles és on, des del meu punt de vista, és més difícil fer el pas. En un poble on tothom és coneix és molt fàcil que et pengin “l’etiqueta” i la proximitat que té moltes qualitats també es pot fer molt difícil per la pressió que en els alguns casos exerceix sobre l’entorn més immediat. Fer política en un poble o vila pot ser molt gratificant i en alguns moments molt difícil.

Per tot això des de la nostra agrupació vam voler fer aquest petit homenatge, un homenatge que vol ser una mostra d’agraïment a totes aquestes persones. Un homenatge merescut i necessari. Un homenatge que també vol fer llançar una reflexió sobre la necessitat que hi hagi gent que, com ells, es sacrifiqui per als altres per seguir millorant les condicions de vida dels nostres pobles. Perquè massa sovint quan es parla de la política, i se l’associa amb aspectes negatius, s’oblida a tot aquest exèrcit derrotat a favor d’una causa invencible.

NOTA: Aquest article forma part de la meva col·laboració mensual amb el diari digital AraVallès.cat. Pots llegir l’article aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.