Descoberta sobre Emili Badiella i Ribas

L’historiador terrassenc, Rafel Comas, que fa una incansable feina de recollir la història de les nissagues industrials egarenques m’ha fet arribar una de les fitxes del meu besavi Emili Badiella i Ribes.

M’ha agradat especialment perquè recull aspectes de l’activitat política d’ell que desconeixia i que us reprodueixo a continuació: “Catalanista com els seus germans, estava afiliat a l’Associació Nacionalista, que el presentà de candidat a regidor pel districte segon en les eleccions municipals celebrades el 5 de febrer de 1922, que van guanyar els nacionalistes. Emili Badiella va ser el candidat més votat no sols del seu districte, sinó també de tota la ciutat. El càrrec va durar-li, però, poc temps. Un any i mig després, el cop d’estat de Primo de Rivera destituïa els regidors i quan el febrer de 1930 una part en van ser reposats, Emili Badiella havia ja traspassat”.

Adjunt us afegeixo la fitxa que m’ha fet arribar en Rafel Comas.

 1. Hola Roc
  Si m’envies la teva adreça d’internet et faré arribar la foto d’un oli pintat pel teu besavi l’any 1915.
  Salutacions
  Joan

 2. Bona tarda,

  Joan Salvat-Papasseit té una dedicatòria a Emili Badiella en un dels seus poemes. Concretament és el poema “Nadal” dins L’Irradiador del Port i les gavines..
  És el teu besavi?

 3. Hola, Roc. Sóc la Mercė, redactora del Diari de Terrassa. Es per dir-te que, finalment, els dies 24 i 27 de desembre publicarem al Diari de Terrassa el lligam entre el teu besavi, l
  ‘ Emili Badiella i Ribas i el poeta Salvat Papasseit. Espero que ho.puguis veure..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.