Derrapant amb la C-59

De fa ufotons mesos al Sant Feliu hi ha força preocupació per l’accidentalitat a la C-59 així com per la creixent inseguretat per circular, sobretot a peu, pel poble. De fa anys els ciutadans de Sant Feliu sufraguem un cos de policia, un del serveis més cars atenent el pressupost municipal, que resulta incapaç de posar ordre al poble. Cotxes damunt les voreres a les principals vies, sense ni respectar el metre mínim que exigeix la Llei d’accessibilitat, descontrol de les zones blaves d’aparcament, arbitrarietat en el compliment de la normativa de circulació, senyalització vertical mal posada (com el perillós semàfor intel·ligent de la cruïlla).

Però tota aquesta situació no és pas culpa de la policia, que és un cos que es està lligat de mans i peus per l’Alcalde a qui com va dir al darrer debat a Ona Codinenca “no li molesta que la gent aparqui sobre la vorera” com fa ell.

El problema és que aquest tipus de política populista “de deixar fer el que a un li rota” té conseqüències. Però perquè explico tot això per parlar de la C-59?. Molt fàcil, resulta que al darrer Ple el grup del PSC que governa va presentar una moció per demanar augmentar la seguretat a la C-59.

La primera sorpresa és que a la moció demana al Director General de Carreteres que s’instal·li un radar fix a la C-59 quan és competència de la Direcció general de trànsit. A priori pot semblar un desconeixement profund de les competències de cadascú. Però cal gratar una mica. Des de CiU, encapçalats pel nostre cap de llista Joan Fontserè, si hem anat a veure el director general de trànsit per estudiar la possibilitat de posar un radar fix i algunes mesures més per millorar la seguretat de la via. Perquè no ho ha fet l’Alcalde? Perquè fa una moció i ni truca en un tema com aquest?.  L’explicació és que quan tens un Pla de seguretat viària fet el 2006, revisat el 2009 i pendent d’executar des d’aleshores i que no s’ha fet RES del que s’hi platejava (entre altres coses el tema de la pacificació del centre), un no pot anar amb gaires exigències trànsit perquè et diran que facis el que tens pendent.

La segona sorpresa, és que el punt on es demana el radar pertany al terme municipal de Caldes. Potser pel gran públic no és conegut, però la el mal veïnatge de l’Alcalde de Sant Feliu i la seves males formes amb moltes institucions no ajuden precisament en temes com aquests. Sobretot si enlloc de mirar d’acordar conjuntament solucions l’únic que pretens és tirar pel dret sense comptar amb el petit detall que no és el teu terme municipal.

En definitiva que com sempre aprofita un tema tràgic com els accidents a la C-59 per fer populisme tronat intentant liquidar-s’ho amb una moció adreçada a qui no toca i sobre un lloc que no li correspon.  Curiosament, on si li toca, que és l’entrada al saulons, on també hi ha accidents aquí ha estat incapaç de fer una proposta que eviti creuar la carretera al cotxes que baixen dels Saulons direcció Barcelona.

Sr. Alcalde, no ens prengui el pèl amb declaracions d’intencions i “charlotades” de les seves i treballi per trobar solucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.