CiU lamenta el vot en contra del Tripartit a construir la tercera escola i un institut a Sant Feliu de Codines

Avui a la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya es discutia una proposta de CiU reclamant la construcció de la tercera escola i l’ampliació de l’Institut perquè pugui acollir el batxillerat al poble. El diputat de CiU, Jordi Turull va presnetar a instàncies del nostre grup 3 proposicions per clarificar la posició el Govern de la generalitat respecte 3 insfraestructures bàsiques pel poble: el CAP, la Tercera Escola i el nou IES.

Mentres el govern municipal va marejant la perdiu amb aquests temes i el de la variant dient que està previst. La virtut de la proposició en seu parlamentària és que no et poden enganyar. Doncs bé, la resposat respecte el CAP ja la vam tenir fa uns mesos, en que la pròpia consellera va desestimar la descabellada idea de fer un CAP més petit que l’actual a l’edifici de l’antic Ajuntament com proposava el govern muncipal.

Avui la patacada ha estat doble, el propi conseller ens ha desementit que hi hagi cap previsió de fer una tercera escola o l’ampiació de le l’Institut per acollir el batxillerat al nostre poble. En aquest sentit, Jordi Turull, diputat de CiU al Parlament de Catalunya, ha lamentat que els grups que donen suport al Govern hagin votat en contra i ha estat taxatiu: “Sant Feliu, més enllà de la fredor de les dades estadístiques i de natalitat, per molts motius mereix tenir un IES, entre altres coses perquè els nois i noies als 16 anys o en molts casos als 12 anys, no hagin d’anar a estudiar a Caldes o a Moià”. Atès que el conseller s’ha escudat en les dades de natalitat per negar aquestes infrastructures al municipi.

Turull ha exposat que la comarca del Vallès Oriental ha experimentat un crei­xement demogràfic important en els darrers anys que fa que es faci “del tot necessari posar al dia, millorar i ampliar els serveis bàsics per als ciutadans, tant per evitar el col·lapse dels mateixos com per garantir-ne la qualitat”. Dos d’aquests serveis on cal un major esforç per as­solir l’objectiu abans expressat és en l’àmbit sanitari i en l’àmbit educatiu, atès que són serveis bàsics i de­terminants que cal que de manera molt prioritària els ciutadans i les ciutadanes d’arreu de Catalunya, i també del Vallès Oriental, puguin gaudir i utilitzar en condi­cions de normalitat i qualitat.

Però la pregunta que em faig jo és: que pensa fer el nostre Alcalde davant la negativa del govern del país, un govern socialista com ell, de no fer ni la tercera escola, ni el CAP, ni l’IES?. Perquè segueix dient que es farà una cosa quan en seu parlamentària ens diuen i ens voten en contra ells, i els seus socis de govern municipal, és dir, ERC?. Quina és la influència i la capacitat del govern municipal per defensar els interessos del municipi davant de la Generalitat?. On és aquella promesa de la Manuela de Madre en plena campanya municipal que deia que amb el Pere Pladevall no ens faltaria de res?. Com sempre paraules i no fets

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.