Apunts sobre Internet i les eines de social media en la comunicació

Dijous passat vaig assistir a la Social Media Week, a una Jornada sobre Internet i les eines de social media en la comunicació científica. A l’acte intervenien diefrents ponents des de diferents punts de vista:

Gabriela Bolognese. Dtora Contiguts a Yahoo
Javier Casares [web]. Especialista en posicionament web
Oulai Benmeziane. Director de WebCongress
Jordi Villà Freixa, Dierctor Escola Politèctina UVic
Mark Frankel. Director Social News a la BBC.

A cotinuació us deixo amb els apunts del que vaig poder entendre ordenat en tres blocs: continguts, posicionament i arquitectura i tendències dels usuaris. Espero que us sigui d’utilitat: 

Sobre els continguts a Internet

Què és un contingut amb èxit?. Actualment són els continguts de sexe i “cotilleo”.

Què és un contingut de qualitat? -> el que resolt un problema a l’usuari. Podem buscar continguts que despertin interès a la gent. Per exemple, Yahoo aposta per la ciència com element de qualitat i d’interès.

Els continguts han de ser virals i que puguin ser fàcilment propagats per els xarxes socials. Per això han de complir uns requisits:

          Ser últils, clras i atractius: Que sigui una resposta a una necessitat. Una manera se conèixer necessitats és detectar preguntes que siguin tendència en cercadors. Cal escriure titulars atractius que captin l’atenció i s’entenguin.

          Promoure sense forçar: No spam ni astroturfing -> cal preservar la reputació

          Dominar les fonts de referència primàries

          Conversar amb transparència: política clara d’interacció i respectar-la. Reaccionar positivament a les crítiques.

Avui és tant important el contingut com el contenidor (importància d ela tecnologia i disseny amb que es fan les coses, “sense masses additius”). Un exemple, l’slider de Yahoo és un algoritme que va rotant notícies en funció del més visitat i dels gustos de l’usuari a partir de l’experiència de navegació i les seves cerques.

El futur es veure com resolem contingut i mobilitat

Sobre posicionament a cercadors

El SEO no existeix com a tal, el SEO tradicional ha mort. Els darrers algoritmes de Google van enfocats  ala qualitat dels continguts i al llenguatge natural. Ja no hi ha prou8 amb posar metadades, i etiquetes per posicionar un contingut. Cal que el contingut sigui de qualitat, propi…

L’objectiu dels cercadors dels propers anys és la personalització dels resultats de la cerca.

És necessari cada cop més separar el contingut per nivells (sempre millor crear subdominis que carpetes).

Secret per un bon SEO: Fer les coses bé.

          Bona infraestructura (hosting)

          Bona arquitectura de la informació

          Bons continguts

          Un disseny senzill i clar. Les 50 columnes i 50 notícies és fatal. El millor per un cercador és un web pla amb textos!. Experiència d’usuari (és navega bé?). Cal relaxar el disseny: Colors freds i suaus que transmetin tranquil·litat a l’suari (blaus, verds, grisos.. fons blancs) 

          Classtering: classificar i recategoritzar els continguts

Cal fer que les màquines ens entenguin. Emprar sempre html 5.0. Cal fer webs per les 2 darreres versions de navegadors (la resta que s’espavilin). Html 5.0 permet molts tipus de formats que la gent no veu però les màquines sí. Es pot expandir el codi!.

Cal mantenir SEMPRE actualitzat el lloc web i publicar amb certa freqüència i cal facilitar la compartició en xarxes socials

Sobre l’usuari

Cal ser actius a Internet per captar usuaris. Anem cap al contextual commerce, compra en funció del moment que té la persona.

L’usuari és molt infidel per això cada cop és més important donar valor als continguts, arquitectura de la informació i usabilitat.

Cal fer marketing digital. Fórmula: SEO + xarxes socials + disseny

És important convertir els fans, amics i seguidors en visites.

El fallo número 1 en usabilitat són els formularis (cal fer-ho senzill). Els processos (sobretot el de compra) ha de ser intel·ligent i amb pocs clics.

Impera el calm compunting-> fer la vida fàcil a l’usuari. El lema seria: Has de fer webs per tontos. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.