Anàlisi de l’ús d’internet dels Diputats al Parlament (III): Facebook

L’ús de Facebook entre els parlamentaris catalans és un fet bastant corrent i majoritari. No en va, un 55% dels diputats ja disposen de perfil en aquesta xarxa virtual. Aquest fet es pot interpretar com un senyal que els càrrecs electes van prenent consciència de la importància i les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies a l’hora de comunicar-se amb els ciutadans i intercanviar-hi opinions.

Per partits, CiU és qui té més perfils de diputats a la xarxa i gairebé la meitat dels parlamentaris amb presència a Facebook són d’aquest grup. Darrera seu, amb uns 10 perfils cadascun, venen els grups d’ERC, PSC i PP. En darrer terme trobem ICV i el Grup Mixt que tenen una presència pràcticament testimonial de diputats 2.0.

Per grups parlamentaris, quant a l’ús de Facebook, les dades mostren dues tendències contraposades. Per una banda, tenim els PSC i ICV on només al voltant del 30% dels seus membres estan interactuant a la xarxa mitjançant un perfil a Facebook. Per l’altra, tenim CiU, PP i el Grup Mixt on el percentatge de perfils se situa al voltant del 70% dels respectius diputats. L’ús a ERC és similar però se situa 10 punts per sota d’aquests darrers grups. En aquest cas, el grup de CiU és, novament, qui més disposa de perfils interactius entre els seus representants a la cambra catalana.

Els diputats que tenen més presència a Facebook són els elegits per la circumscripció de Barcelona. Aquest grup suposa, per si sol, 53 dels 74 perfils 2.0 dels diputats al Parlament. És, amb diferència, la zona on CiU té més presència de diputats virtuals. Les altres formacions també hi concentren la majoria de perfils tot i que en altres espais del territori català, també hi ha partits amb pes important. Aquest és el cas de Tarragona. Aquí CiU segueix tenint una rellevància dominant però el grup d’ERC s’hi troba molt a prop, amb gran part dels seus perfils a Facebook utilitzats pels diputats escollits per aquesta circumscripció.

 1. Certament, l’activitat al facebook de CiU és la més elevada. CiU representa un terç dels diputats i un 42% dels diputats amb facebook (29 de 68).

  Però les teves dades no són correctes.

  Més de la meitat dels diputats tenen facebook (68 de 135).

  En realitat, CiU té 29 diputats amb facebook, és a dir, un 60% (i no un 70%).

  El PPC té 8 de 14, que representen un 57% (i no prop de 70%).

  Els populars són Llobet, Luna, López, Mejías, Montanyà, Montserrat, Rodríguez i Sirera

  ICV té 5 diputats de 12, que representa un 42%  (i no pel voltant del 30%)

  Els ecosocialistes amb facebook són Camats, Clavell, Miralles, Ortiz i Postigo

  El PSC té 14 diputats amb facebook (i no 10) que representa el 38

  Els socialistes amb facebook són Bosch, Boya, Capdevila, Estruch, Figueras, Font, Iceta, Labandera, Martínez, Montilla, Prados, Terrades, Ventura 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.