Anàlisi de l’ús d’internet dels Diputats al Parlament (II): Twitter

Actualment, la presència i ús de la xarxa social Twitter entre els diputats al Parlament de Catalunya és minoritària. Dels 135 membres de la cambra, només 21 tenen el seu perfil en aquesta eina 2.0. Això significa que sols el 16% de diputats interactuen amb la ciutadania per aquest canal. Aquesta és una dada que il·lustra i posa en relleu la novetat d’aquesta eina de comunicació virtual en el camp de la política parlamentària.

Quan mirem la distribució per partits, observem que CiU i ERC són els grups amb més diputats a Twitter, amb 8 i 5 usuaris respectivament. Més concretament, CiU per si sola suposa, gairebé, la meitat dels parlamentaris catalans connectats a Twitter. La resta de formacions parlamentàries (PSC, PP i ICV) tenen entre 1 i 3 diputats interactuant.

Els diputats més actius a twitter són Albert Batalla (CiU), Jordi Cuminal (CiU), Carles Puigdemont (CiU), Ernest Benach (ERC), Marina Llansana (ERC) i Núria Ventura (PSC).

La freqüència d’utilització de Twitter entre aquells diputats que en fan ús apunta que sol ser emprat pels seus usuaris periòdicament o, si més no, de forma esporàdica. La majoria hi interactuen assíduament, mentre la proporció dels que hi tenen nul·la participació es manté baix. Aquestes dades mostren que la xarxa 2.0 va obrint-se camí en l’activitat dels parlamentaris, de forma tímida en el nombre d’usuaris però notablement activa quant a la freqüència de les piulades.

Un espai per poder fer un seguiment de l’avctivitat política de casa nostra al Twitter és Politwitts que mensualment elabora rànquings.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.