Amb la variant ens prenen pèl

Aquesta setmana i en període d’interinitat del Govern i després de les eleccions al Parlament de Catalunya, el govern de la Generalitat es despenja amb l’adjudicació de l’estudi informatiu previ al projecte de la variant de la carretera C-59.

No és que no ens agradin que es moguin les coses en aquest tema. Ans al contrari, des de CiU fa mesos que reclamem menys paraules i més fets amb la variant. Però fer-ho ara i vendre’ns com fa el l’Alcalde Pere Pladevall com si ja ens anéssin a fer l’obra i inaugurar-la, és enganyar novament la població.

D’entrada han tingut 7 llargs anys per fer alguna cosa. L’any 2003, quan CiU va deixar la Generalitat justament havia deixat un estudi informatiu fet amb més o menys el mateix traçat. En aquests 7 anys res de res, ens van presentar un projecte amb cinc carrils que arrencava de Badalona fins a Centelles i que més que una variant de Sant Feliu era un alternativa de l’eix Vic-Ripoll. Un projecte, que fent memòria van presentar el diputat del PSC, Jordi Terrades i el nostre actual alcalde Pere Pladevall el 2005, i ara té els nassos de declarar a El 9 Nou de divendres 10 de desembre que “els que vindran –CiU- vulguin recuperar el projecte de l’autovia”. Està bé que rectifiqui però no intenti confondre l’opinió els de l’autovia i els que han tingut parat el projecte 7 anys són els socialistes, i ell no ha fet res per evitar-ho.

Perquè diu això el senyor Alcalde? Perquè el que el Sr. Alcalde ens amaga, i tampoc ens aclareixen en aquest estudi informatiu la Generalitat, és si aquest nou projecte modifica el traçat inicialment previst. La variant serà de dos carrils com volíem, però amb quins eixos viaris connecta, i d’on va a on va?. Això de moment no s’ha modificat i segueix sent una amenaça. Qui diu que els dos carrils algun dia no en poden ser cinc si no es canvia el Pla d’infrastructures inicialment aprovat pel Tripartit?.

Des de CiU defensem el projecte inicial de 2003. Una variant al servei i en funció de la mobilitat de la comarca. Que serveixi d’enllaç i connexió entre el Quart Cinturó al Sud i l’Eix Transversal al Nord i no com a alternativa a l’eix Vic-Ripoll.

Que no pateixi el Sr. Alcalde, farem el que ells i els seu no han estat capaços de fer en 7 llargs anys. I sobretot ho farem pensant en la mobilitat del nostre municipi, en treure del mig del poble dues carreteres que l’esquarteren i impedeixen fer-ne cap plantejament de futur. Ara bé mentrestant, perquè enlloc de gastar diners arreglant aceres i fent festes el Sr. Alcalde no prepara el poble per l’arribada de la nova infrastructura?

NOTA: Afegeixo imatge de l’utilització barroera i partidista que el PSC de Sant Feliu ha fet del projecte de la Variant. Fent-se’l seu -un projecte pagat per tots- i penjant-lo a 150 metres del col·legi electoral en plena campanya i sota el logo del PSC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.