Amb la variant de Sant Feliu menys paraules i dibuixets i més fets

Per si algú no s’havia adonat estem arran d’eleccions. A Sant Feliu ho vam notar el passat dia 8 de juliol amb un acte propagandístic per acabar-nos de prendre el pèl amb la controvertida variant de Sant Feliu. A l’acte hi van participar el secretari de mobilitat, Manel Nadal i el director general de carreteres, Jordi Follia.

Pel que no estigui al corrent del culebrot de la variant, la història comença el 2003 quan CiU va deixar enllestit un projecte de variant de la C-59 que connectava amb el futur Quart Cinturó a Caldes i anava fins a l’eix transversal. El 2005 amb el canvi de govern i l’entrada del Tripartit a la Generalitat, l’actual Alcalde Pere Pladevall -llavors a l’oposició- i el diputat de PSC, Jordi Terrades van fer un acte partidista per presentar la nova variant. Però els va sortir el tret per la culata, el que havia de ser un projecte estrella, es va convertir en un projecte estrellat.

Havien canviat el traçat que arrencava a Badalona i anava fins a la C-17 per Centelles i passant pels cingles. Enlloc d’una variant ens projectaven una autopista que servia perquè la gent de l’àrea metropolitana anés a esquiar ràpid i representava una destrossa important del territori. L’oposició al projecte va ser total: entitats, Ajuntaments i plataformes es van mobilitzar i vam presentar un munt d’al·legacions. Des de CiU també en vam presentar al Parlament de Catalunya i finalment van dir que renunciaven a l’autopista i que tindríem nou projecte.

Però projecte va quedar aturat i des del 2005 no n’he sabut res més. No s’han respost les al·legacions al projecte, als diferents pressupostos de la Generalitat des de 2005 no hi hagut cap assignació per la nova variant. Tampoc ens han respost mai, a instàncies del diputat de CiU Josep Rull sobre quins mecanismes pensaven finançar aquesta infrastructura.

I de sobte, aquesta setmana, sense cap comunicació prèvia, el nostre Ajuntament ens convoca a un acte que diu literalment “Presentació del nou projecte de la variant de la C-59”. Amb una clara vocació electoralista i manipuladora, atès que és un simple dibuix i no ha variat res des del 2005. No s’han respost les al·legacions als que les vam fer, no s’ha consignat ni un duro, no s’ha determinat d’on surt i on va parar aquesta nova via i on ha de connectar, no hi ha un pla d’execució i tampoc sabem els mecanismes de finançament de l’obra.

Així doncs que ens venen a explicar?. Simplement com amb el lamentable episodi de la pancarta de la Manifestació de 10 de juliol ens prenen el pèl. Es pensem que la gent som idiotes i que venint a ensenyar-nos dos mesos abans de les eleccions un nou dibuixet ens pensarem que una infrastrucura projectada des del 2003 i que l’última notícia que en tenim és 2005, que no han respost al·legacions i que no està consignada pressupostàriament ara va endavant. Com era aquell lema del PSC: Paraules no, fets. Doncs això!.

NOTA: Aquest article forma part de la meva col·laboració mensual amb el diari digital AraVallès.cat. El podeu llegit també aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.