Ecoparides

Les ecoparides són les propostes que ens fan alguns per diferenciar-se en un govern mediocre i que tenen com a única finalitat toca el vora viu al personal. Un ecoparida ha estat la limitació a 80 Km/h imposada a l’àmbit metropolità. Diuen que per motius ecològics, però el problema ambiental és que un trajecte que habitualment fas en mitja hora, en hora punta n’hi estas entre una hora i quart. El motiu les caravanes, i els embussos diaris a que estem sotmesos els que baixem a treballar a Barcelona diariament.

Embussos no només als accesos de la ciutat, si no perquè per exemple a Sant Feliu disposem de la mateixa carretera de fa anys i el mateix transport públic. O fins i tot menys transport públic que abans, fa decades ja hi havia un trenet que en deien el calderí de Caldes a Mollet.

Aquests mateixos que ha fet la proposta dels 80 Km/h, idavant el fracàs de la mesura -la gent no és tonta encara que el tripartit s’ho pensi- es depengen amb la proposta d’estrenyer els carrils. El drama és que aquesta proposta a més d’ecoparida és perillosa. I té l’agreujant que surt del mateix director general de trànsit que té el trist rècord de que els morts del gener d’enguany siguin el doble dels de fa un any.


El RACC, una entitat amb solvència contrastada, s’ha oposat a les dues mesures i sobretot ha alertat de la perillositat d’alguna d’elles. Contrasta aqust interès en aplicar ecopardes, amb el opoc inetrès per resoldre i analitzar el punts negres de les carreteres que fa uns dies va publicar el mateix RACC. I on per exemple, el tram de Caldes a Moià figura entre un dels més perillosos. Però es clar resoldre embussos i resoldre punts negres no acontenta els que van en cotxe oficail i quatre que els aplaudeixen mentre els que els mantenim ens fem cua.

  1. El problema Roc no són els colls d’ampolla que es fan a Barcelona, el problema és el perill que es crea quan es redueix de cop la velocitat per la presència dels elements recaptadors altrament dit radars i pel fet que es col·loquen en rectes on teòricament es permet l’avançament. Algú ha provat a l’àrea metropolitana a avançar a camions que van a 80 km/h sense infringir la nova normativa i sense patir cap ensurt?. Algú ha vist dues senyals de 80 i 120 enganxades al Nus de la Trinitat on hi ha la bifurcació d’autopistes? El capítol de la senyalització també és de nota. 
    2 apunts:
    http://deyzaguirre.blogspot.com/2008/01/prohibit-ms-de-80-kmh.html
    http://deyzaguirre.blogspot.com/2008/01/passar-pel-tubo.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.