Plat fort de les Jornades de la Catosfera

Avui és la plat fort de les Jornades de la Catosfera, des de primera hora del matí hi hagut un munt de taules sobre diferent temàtica. M’ha agradat especialment la taula sobre "blocs i negocis" i d’aquesta les intervencions de Dídac Lee i d’en Genís Roca.

Dídac Lee [Bloc] ha fet una interessant comparativa entre empreses 1.0 i les 2.0. Per Lee l’empresa 1.0 es caracteritza per una ubicació entre quatre parets, una jeraquia militar i una comunicació dirigida de dalt a baix. La 2.0 en canvi es una empresa en xarxa, amb una organització horitzontal i amb un sistema de comunicació basat en la "intel·ligència col·laborativa".

Lee també ha destacat les claus d’una empresa 2.0: la participació activa de les persones, la cultura de la col·laboració, lús de les TIC i certa tolerància al caos (generació espontània i millora continua).

Un altre dels ponents en Genís Roca [Bloc], ha detacat els problemes de les empreses: l’amor propi de les perones (el que jo en dic la misèria humana), la desconexió de les èlits (ha afirmat i hi coincideixo que les èlits estan desconectades i són els primers analfabets digitals) i per últim entendre que segueix existint una realitat analògica i cal anar pas a pas.

Ara a la tarda també hi havia una taula sobre els blocs territorials, en representació dels blocs de Terrassa hi ha internigut l’amiga Núria Másdeu [Bloc]. Bravo Núria amb la teva inciativa. També de Sant Feliu de Codines ha baixat en Leo Martínez [Bloc] i m’he trobat de nou forces amics i companys, l’Albert Batalla [Bloc], el Quim Fernàndez [Bloc], en Rubèn Novoa [Bloc] a més dels que ja van venir ahir i algun que em deixo.

Il·lustro aquest post amb una foto de la taula de la Núria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.