L’estratègia del perdedor

El passat consell nacional del PSC van presentar aquest vídeo en que d’una forma explícita es reconeixia que van per darrera en les enquestes i en intenció de vot i que vol esperonar el seu electorat a, malgrat anar de segons, guanyar. L’estratègia no sé si és molt meditada o respon a una burda còpia del que fan fer els democàtes a les eleccions americanes.

Però ni Catalunya és EUA, ni el PSC és Obama. Des del meu punt de vista l’estratègia del reconeixement del segon és una mica arriscada i contradictòria amb la imatge que s’intenta mostrar d’un Montilla presidencial i que ha fet una obra de govern important. Si has fet una obra de govern important i ets el President no vas de segon, a menys que ho facis molt malament o t’expliquis molt malament.

A més el vídeo mostra diferents esports en els que el primer a causa d’una caiguga o patinada cau just arribar a la meta. Aquesta imatge reforça i és un reconeixement explícit del que ha passat aquests anys de tripartit?. Perquè si bé es cert que el cau just en arribar a la meta perd, també és cert que a ulls de la gent és el que mereixia guanyar perquè anava primer.

També el considero una mal missatge per una època de crisi en que el que cal demanar esforç i constància al país per sortir de la crisi (cultura de l’esforç que tant es parla i que vídeos com aquest tiren per terra). Si tots, hem d’esperar sortir de la crisi perquè els que van davant s’entrebanquen anem molt malament… un mal missatge per temps difícils i més en un partit que és el principal del govern del país.

Ahir en va produir un intens debat al twitter a l’entorn d’aquest vídeo i de si l’estratègia era o no la correcta. En tot cas la resposta no s’ha fet esperar esperar gaire. A continuació us poso el vídeo que m’han fet arribar i on copiant el mateix símil esportiu es mostra diferents esportites “patates” que perden per la seva manca de professionalitat i es vincula a les diferents pífies del govern Montilla.

Per mi, aquest segon vídeo és només una conseqüència d’aquesta arriscada estratègia que va començar el PSC de mostrar-se com a perdedor. Des del meu punt de vista, el sol fet de reconèixer que a hores d’ara el
tripartit no suma és la constatació d’un fracàs per part dels partits
que són al govern. Però a veure… si aquesta estratègia commoura els cors dels seus votants o desmobilitzarà més els que encara comptaven tornar-hi amb la vella fórmula d’un tercer tripartit?.  En tot cas el debat està servit.

3 pensaments sobre “L’estratègia del perdedor

  1. Com ja he deixat dit en altres blocs el vídeo del PSC s’ha d’entendre en clau interna. És un vídeo fet pensant en la pròpia parròquia per animar-los, ben segur, que les enquestes socialistes han detectat certa moral detorritista a les seve files.

    Dit això, el que trobo genial és el vídeo de rèplica. Genial per la rapidesa en la resposta, perquè segueix un fil conductor -imatges del món de l’esport- i perquè transmet missatge.

    Salut! 

  2. És interessant el teu punt de vista, i és lògic que moltes persones ho entenguin així, però crec que la seva lectura és adequada. No té sentit amagar una realitat: van segons a les enquestes i mai han guanyat les eleccions. No es tracta de crear aquesta imatge, és que existeix. Per tant, crec que el vídeo és un missatge d’ànim per la seva parròquia: no es pot dir blat fins que estigui al sac i ben lligat. De fet, tots aquests esportistes que no guanyen, o els segons que guanyen, es preparen igual. Però ells intueixen el tema de la sort.

    Sobre el vídeo de resposta, és una excel·lent mostra d’activisme, però no té sentit que no vagi signat per qui ho fa i algunes frases i missatges que tampoc acaben de tenir massa sentit.

    En el fons el veredicte crec que és prou clar: missatges a la parròquia. Els del PSC a la seva, i el contra vídeo, si és vostre, als vostres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*