30 anys d’Ajuntaments democràtics i alguns encara no saben que és al democràcia

Dissabte vaig cometre l’error de creure en la bona fe de l’actual equip de govern i després de molt pensar-nos-ho vam optar per assistir a l’Acte institucional de celebració dels 30 anys d’Ajuntaments democràtics. La nit abans ja havia fet algunes trucades a regidors i exregidors nostres per saber com s’havien assabentat. Tots havíem rebut una precipitada carta despersonaitzada -atès que la capacitat de fer fusions amb el word encara no ha arribat al nostre Ajuntament- i sense tenir en compte el genère.  La Cristina Buj era un benvolgut senyor i un Bug amb G i això que és regidora en actiu!!. Malgrat tots els indicis de la precipitació i la mala organització, la bona fe es presuposava.

Però només en arribar dissabte al matí a l’Ajuntament, ja em vaig adonar que havíem pecat de bons. Un govern sectari, sempre actua com a tal!. Els nostres exalcaldes, com en Ton Falqués se l’havia convocat pel mateix sistema que nosaltres i no se’ls va avisar que parlaríen. Evidentment, el lògic i normal que es fa a tots els Ajuntaments que és fer una comissió entre tots els partits no s’havia fet i s’havia muntat l’acte protocolariament amb els peus i sens e les atencions degudes als exalcaldes, almenys. Tots els axacaldes, fins i tot el del PSC, en Toni Verdaguer que va fer un molt bon discurs, no havíen estat avisats de que hauríen de parlar. Suposo que feia por que tots parlessin millor que l’actual Alcalde que ens va fer una de les seves disertacions ininteligibles que fan sentir vergonya aliena.

Però el més fort és que a més dels exalcaldes van voler afegir els representants dels partits polítics. Cosa que no calia però que si la fas, fes-la bé. Això sí, no els representants dels partits polítics que hi ha sino els que a ells els va semblar!. No hi havia cap representant de CDC tot i ser el partit majoritari a l’Ajuntament durants 27 dels 30 anys. Però tampoc d’ERC o dels independents de Sant Feliu, per no parlar d’altres grups polítics que actualment no són a l’Ajuntament però que, o bé hi han estat, o bé fan llista com ICV o el PP. I és extrany que no sàpiguen qui són els representants dels partits polítics quan el que muntava l’acte, l’Enric Blancafort n’ha estat a tres de partits!.

En definitiva, un acte de celebració de 30 anys d’Ajuntaments democràtics fet amb els peus i amb mala fe. I sobretot, sense respectar el que bé a celebrar, la democràcia. Els representants dels partits polítics al poble, són els que són, no als que l’alcalde li són còmodes. De república bananera, la república bananera de Pere Pladevall.

  1. Jo crec que és un acte més fet amb els peus que amb mala fe. Pq tampoc té massa sentit que parlin dos representants d’Unió Democràtica (tot i que n’hi hagi un que ja no hi militi) i cap de CiU. Dius que d’ERC i dels Independents no hi havia cap represenant però m’han dit que tant en Ramon Carner (primer regidor d’ERC al poble) com en Joan Fernandez (exalcalde pels Independents) van parlar. Trenta anys són importants i no es pot muntar un acte així en dos dies. Per això penso que no és mala fe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.