2es Jornades de la catosfera

Des d’ahir sóc a les 2es Jornades de la Catosfera que es fan a Granollers. A la web podeu seguir els debats en directe. Per aquestes Jornades han passat ja molts del gurús de la catosfera: Enrique Dans [Bloc], Nacho Campos, Antoni Gutierrez-Rubí [Bloc]… Hi hagut taules de diferents temàtiques:

Sobre videoblogging aquest matí amb Susana Alosete (La chica de la tele) o la Gina Tost, aquella adolescent que es va fer famosa per explicar-ho tot en format vídeo o en Xavier Muñoz de munyoki.com. Ells han apuntat els pilars del canvi de la TV: la deslocalizació de la tele (del sofà a diferents dispositius), la desestructuració (ja et post fer la graella a mida), la desintermediació i el multicanal.

També s’han comentat el decàleg del videoblogger que ha explicat en Xavier Muñoz:

– oferir contingut diferent
– Apasionat pel que fas
– Crea’t un estil propi
– Captiva els primers segons
– Ves directe al gra
– L’edició comença al gravar
– Qualsevol càmera és vàlida
– Utilitza música lliure
– Puja qualitat i llicència creative commors
– El vídeo com a eina social

M’ha interessat especialment sobretot perquè de fa un any i mig gestionen el videobloc de l’Artur Mas, el primer de l’Estat i que ha estat un gran experiència
– Utilitza música lliure.

Sobre la contrucció de la veritat on hi han participat en Saül Gordillo, director de l’ACN. Han exposat que no existeix la veritat sinó que cadscú interpreta la seva. Cada vegada serà més díficil vendre gat per llebre per la monitoritzaciò que permet internet. En aquest context les agències tenen el rol de fer fiables els continguts més que subministrar-los.

Us afegeixo un vídeo resum de la Jornada de la catosfera de disabte:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.