11a Fira del Rellotge a Sant Feliu

Ahir vam presentar l’11a Fira del Rellotge de Catalunya que com cada any es celebra a Sant Feliu de Codines aquest cap de setmana. Aquesta any la Fira relaciona el món del rellotge amb la música. De fet des de fa alguns anys la Fira del rellotge acostuma a tenir un tema que relaciona el rellotge amb els automats o amb algun tipus de rellotge com ara els de "ratera"…

Sant Feliu té en el rellotge una curiosa relació. L’any 1796 es va fer el campanar ed la torre del rellotge en un moment en què el poble estava dividit per un torent. Els del barri de la venderia, no escoltaven bé les hores del campanar de l’Església i van decidir fer un camapanr civil. Ara els dos campanars, el civil (el del rellotge) i el religiós, han esdevingut un tret identitari, som un poble mab dos campanars.

200 anys més tard el 1996 naixia la Fira del rellotge, de fet ahir parlant amb en Josep Vilanova (que es l’ànima de la Fira) em comentava que el fet de ser 200 anys més tard va ser per "pura inspiració i casulaitat" però la Fira, com el campanr del rellotge, ja són un element propi i indisociable de Sant Feliu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.