30 de maig de 2008
General
0 comentaris

S’HA ACABAT LA SEQUERA?

Resulta inversemblant que polítics professionals tinguin tan poca capacitat de reflexió i cometin unes tan forassenyades accions que desorienten la ciutadania. Tanmateix que els falli la més elemental previsió i actuïn més penant en els interessos del partit que en el poble que diuen defensar Ens referim a la derogació del decret llei sobre el mini transvasament i els seus efectes.

Els mitjans d’informació social també els ajuden a amplificar els seus disbarats; ara creant falses expectatives, ara creant alarma social. Sovint perdent l’oportunitat d’estar callats. Són partits amb un optimisme suïcida que prenen una arriscada decisió quan tan es parla dels efectes del canvi climàtic, quan Catalunya a sofert la mes gran sequera que es recorda en els darrers 25 anys.

No podem per menys que preguntar-nos si aquest tripartit disposa de la bola de vidre dels endevinaires per saber el règim pluviomètric dels propers dos anys. Si la famosa inexistent canonada es necessita, ¿s’ha de retornar a la lluita per reactivar el decret amb totes les baralles que això comporta amb els que només saben exigir la nostra solidaritat però han demostrat no tenir-ne quan nosaltres la necessitem?

Quan a hores d’ara la mitjana dels embasaments encara no ha arribat a la meitat de la seva capacitat ja es tiren coets, ja es poden omplenar piscines i regar jardins. Només fa deu dies s’havia generat una alarma social que fins i tot havia obligat a l’església a treure el “Sant Crist Gros” per demanar que plogués. Perquè són tan imprudents i irresponsables?. Per fer-se simpàtics a una zona que protesta?

Per no perdre uns quants vots d’una zona que diu que d’això de fer una canonada que pugui portar aigua en dues direccions res de res? malgrat es parli de portar-la al propi país?. Aquí no es parlava del PHN de l’inefable Aznar, aquí es parlava d’ajudar mentre fes falta a una conurbació que durant el dia arriben a prop de cinc milions de persones; entre elles moltes provinents del territori tarragoní.

Resulta inversemblant que sigui el PP i el PSOE els que més han aguantat la necessitat d’aquest “minitransvasament” circumstancial de dues direccions, mentre els partits catalans corrien en sentit contrari. Si aquests són els que han de solucionar els molts problemes que pateix el nostre país, haurem de demanar a la mare de Déu de l’empenta que els il•lumini i els doti d’un sentit més elevat de previsió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!