Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

2 de desembre de 2014
0 comentaris

Solidaritza’t amb els 8 de Reus!

Tres companys nostres el proper 17 de desembre s’enfronten a un judici per denunciar pacíficament l’especulació urbanística que patíem durant l’època de la bombolla immobiliària.

Durant el ple de l’Ajuntament de Reus del juliol del 2009 s’havia d’aprovar l’enderrocament d’una antiga fàbrica, la Sedera, per construir-hi 3 blocs de 9 pisos cadascun en una zona on quasi tot són cases que no passen dels 2 o 3 pisos. D’aquesta forma, es pretenia construir 206 habitatges i 398 places d’aparcament.

0.612601001254471963Davant d’això, durant mesos veïns i entitats de Reus es mobilitzaren per denunciar que a la ciutat es calculava que en aquell moment hi havia vora 5.000 pisos buits i que bona part de tota l’operació urbanística s’havia realitzat d’amagat del conjunt de la població.

Per denunciar tot això, un grup de joves va desplegar una pancarta durant aquest Ple de juliol del 2009, i quin va ser el resultat? L’alcalde va aturar el Ple i va desallotjar els regidors, la Guàrdia Urbana arrencà la pancarta dels activistes i els expulsà de la sala a empentes. Arran de tot això, 5 menors i 3 majors van ser imputats per desordres, atemptat a l’autoritat i faltes de lesions. Al cap d’uns mesos, però, la fiscalia de menors va arxivar la causa.

I 5 anys després, doncs, què trobem? Doncs trobem que mentre que bona part dels regidors, o el mateix alcalde, que en aquell moment ens van criminalitzar o acusar en declaracions, o presentant el mateix Ajuntament com acusació particular, es troben ara imputats per temes de corrupció nosaltres hem de fer front un judici en el qual ens demanen un any i sis mesos de presó i 13.500 euros

Davant de tot això, volem iniciar una campanya per donar a conèixer el cas i per denunciar l’especulació urbanística i l’emergència habitacional a la que hem de fer front dia rere dia. És per això que et demanem que simplement imprimeixis la imatge següent en A3 o A4 (Som més de 8!), i et facis una foto individual i ens l’enviïs a reus@arran.cat

som mes de 8!

Arran Reus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!