Cupressus sempervirens

Ricard Garcia

Espriu, Rosselló-Pòrcel i Torres a Barcelona Poesia

Tres poetes acarats davant la Desconeguda com tres hierofants. El misteri, el sagrat, la paraula, això és, la poesia com a litúrgia. O no. La solitud parlada o parlar la solitud. Recerca de l’absolut dins el no-res. O el no-res com a absolut. És el poema una simetria del subjecte? O és el poema la simetria de si mateix? Tres poetes escapçats que, en la veu de tres rapsodes i un músic, recorden el privilegi que posseïm de ser llenguatge. En el marc neomedievalista, modernista i neoclàssic del cementiri de Poblenou.

Amb aquest text i amb el títol Tria d’asos. Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Màrius Torres, és com es presenta el recital  que demà diumenge, a les 7 de la tarda i al cementiri de Poblenou, es farà dins dels actes de Barcelona Poesia 2010. La Vinyet Panyella recitarà Espriu, El Xavier Garcia recitarà Màrius Torres i jo recitaré Rosselló-Pòrcel, tot i que després també recitarem poesia pròpia. A més l’Adrià Grandia ens acompanyarà amb la viola de roda.

Ja ho veieu, una vegada més la poesia a contracorrent. A l’hora que la ciutat estarà pendent del futbol, nosaltres serem al camp on realment es juga el partit més trascendent per dir que Espriu, Rosselló-Pòrcel i Torres són ben vius, perquè aquest és el privilegi que posseïm en ser llenguatge.

Publicat dins de Agenda | Deixa un comentari

  1. Una alternativa al futbol que no està gens malament!

    Jo sempre he reconegut que llegeixo poca poesia, però En M Torres els dels pocs que m’han “arribat” (juntament amb l’estellés i el Ferrater)

    Mireia (Racó de la Solsida)

  2. Per cert, Ricard, a quina generació o corrent pertanyien R-Pòrcel (que crec que va morir molt jove), M Torres i Espriu??  Es pot considerar que Agustí Bartra també hi pertanyia a la seva generació?
    Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.