Cupressus sempervirens

Ricard Garcia

Això és la joia

Al suplement que El Periódico d’avui dedica a Barcelona Poesia, Xavier Garcia presenta el recital que la Vinyet Panyella, ell i jo farem al Cementiri de Poblenou el diumenge 16 de maig a les 7 de la tarda. I ho fa així:

Dels espais urbans històrics: carrers, ravals, fins i tot àgores; possiblement, el cementiri sigui l’escenari amb major espessor sígnica.  Una polifonia que abasta múltiples llenguatges. Des de l’arquitectura funerària passant per la literatura i totes les arts gràfiques o visuals fins a la Història o el llenguatge de les flors. La idea de la Corporació dels Cementiris de Barcelona per oferir un recital de poesia dins el Cementiri de Poblenou ens ha semblat una molt bona opció.

Per a l’esdeveniment hem triat tres poetes d’una generació que es van acarar davant la Desconeguda com tres hierofants: Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Màrius Torres. Tres discursos, com uuna trinitat: el misteri, el sagrat i la paraula. La poesia com una litúrgia. O no. La recerca de l’absolut dins el no-res. O el no-res com a absolut. La simetria d’un mateix. El privilegi que posseïm en ser llenguatge. Tres poetes en la veu de tres rapsodes: Vinyet Panyella, Ricard Garcia i Xavier Garcia amb l’acompanyament musical d’Adrià Grandia.

Del recital, que es presenta amb el títol Tria d’asos: Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Màrius Torres, en podeu trobar més informació aquí.

Publicat dins de Agenda | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.