Cupressus sempervirens

Ricard Garcia

‘A viva veu’ a la Fundació Francesc Pujols

Torna el Taller de lectura de poesia ‘A viva veu‘. Després de l’èxit que va tenir a la Biblioteca de Gelida, ara es tornarà a fer; aquesta vegada, però, les sessions es faran a la Fundació Francesc Pujols de Martorell durant els quatre dimecres del mes de juny.

L’objectiu del taller segueix sent el mateix: ajudar aquells lectors que no s’acaben d’atrevir amb el gènere poètic tot i sentir-se’n atrets. Com deia en una altra ocasió, hi ha força persones a les quals agrada escoltar la recitació de poesia i, en canvi, els fa una certa por enfrontar-se sols al text poètic, ja sigui perquè es prejutja que no serà fàcil o perquè no es tenen prou eines per fer-ho amb confiança. Doncs bé, el taller pretén mostrar com entrar en el poema, com llegir-lo i, sobretot, com gaudir-ne.  

La durada del taller és de 4 sessions d’una hora i mitja durant les quals llegirem i comentarem els poemes proposats. L’experiència serà guiada però es desenvoluparà de forma col·lectiva, és a dir, tot i que el taller estigui dirigit i pautat, les aportacions personals al treball del grup es tindran en compte com un dels elements d’enriquiment de la lectura.

Per a la realització del taller, recorrerem a poetes de diferents orígens, llengües i èpoques i treballarem amb una petita antologia de poemes. Tot i així, la llista no és tancada i si pel tema sembla convenient es podran afegir textos prèviament no programats. La temàtica de les sessions és la següent:
  1. El llenguatge poètic i el valor de la paraula: Què és poesia?
  2. La poesia de la quietud: El lloc, l’espai, el silenci…
  3. La poesia del temps i la mort: Tot el que és dolç i bell es perd i fuig…
 
4. La poesia de l’amor: Déu és la carn…

Les dates de realització del taller són els dimecres 4, 11, 18 i 25 de juny; i l’hora, les 7 de la tarda. El preu del taller és de 45€ i per participar-hi cal inscriure’s abans del 2 de juny a la Fundació Francesc Pujols o a través del seu telèfon: 937751047. Si hi esteu interessats no badeu, tingueu en compte que el nombre de places és limitat. 

Publicat dins de Agenda | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.