Cupressus sempervirens

Ricard Garcia

El procés de l’escriptura


Després de menjar i beure tan com es menja i es beu en els grans dinars familiars, s’acostumen a produir llargues sobretaules trufades de converses i digressions que mai se sap cap a on derivaran. Doncs bé, entre els efluvis de l’alcohol i l’esverament de la sobretaula de Nadal, alguns vam acabar parlant de literatura al mateix temps que parlàvem del vi, de política i d’un parent que no puc anomenar perquè no hi era i perquè no hi ha qui l’aguanti.

Passades gairebé dues setmanes i amb la carn d’olla ben païda, les converses s’han esborrat, però m’ha quedat la recança de no haver sabut donar resposta adequada a la Laura, la meva cunyada, que tenia curiositat sobre el procés concret de l’escriptura. Ara, però, ho faré amb un text que vaig escriure ja fa un parell de cursos per respondre la pregunta d’una noia que feia el seu Treball de Recerca de Batxillerat sobre la creació literària.

Quina és la tècnica que més utilitza per a donar forma a una idea literària? és la pregunta que se’m va formular en aquell moment, i la resposta ha de servir també per respondre’t a tu, Laura, i a qui se’n pugui interessar, i així arrodonir la conversa que amb el cap una mica tèrbol vam tenir després de dinar el dia de Nadal. Gràcies per l’interès i la curiositat. Diu així…


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.