GOTTFRIED BENN

Poeta i assagista alemany. Influït per Nietzsche, les primeres poesies pertanyen al moviment expressionista, dins el qual fou radicalment renovador. La seva lírica es basa en la negació de tot element científic, sociològic o psicològic dins el poema i intenta de considerar els aspectes ignots de l’home i del món: Morgue (1913), Söhne (‘Fills’, 1913), Fleisch (“Carn”, 1917), Schutt (“Runa”, 1924). Lebensweg eines Intellektualisten (“Vida d’un intel·lectual”, 1934). Considerava que l’elaboració del material líric i lingüístic hauria de posseir una autonomia absoluta enfront de qualsevol altra activitat intel·lectual. Publicà altres llibres de poemes, com Fragmente (“Fragments”, 1951), Aprèslude (1955), etc, i també d’assaig, com Probleme der Lyrik (“Problemes de la lírica”, 1951), d’una decisiva influència en la lírica alemanya de la postguerra.

Gottfried Benn
Mansfeld, Prússia Occidental, 2 de maig de 1886 – Berlín, 7 de juliol de 1956

Poeta i assagista alemany. Influït per Nietzsche, les primeres poesies pertanyen al moviment expressionista, dins el qual fou radicalment renovador. La seva lírica es basa en la negació de tot element científic, sociològic o psicològic dins el poema i intenta de considerar els aspectes ignots de l’home i del món: Morgue (1913), Söhne (‘Fills’, 1913), Fleisch (“Carn”, 1917), Schutt (“Runa”, 1924). Lebensweg eines Intellektualisten (“Vida d’un intel·lectual”, 1934). Considerava que l’elaboració del material líric i lingüístic hauria de posseir una autonomia absoluta enfront de qualsevol altra activitat intel·lectual. Publicà altres llibres de poemes, com Fragmente (“Fragments”, 1951), Aprèslude (1955), etc, i també d’assaig, com Probleme der Lyrik (“Problemes de la lírica”, 1951), d’una decisiva influència en la lírica alemanya de la postguerra.