EL RADAR SEGONS XULIO RICARDO TRIGO

“El nou llibre de Ricard Mirabete, Radar, farcit de mirades al món contemporani que busquen la complicitat del lector. Immergit en un procés de maduresa que es va iniciar en aquell primerenc Última ronda (1999)…”

                                             (Xulio Ricardo Trigo, article a Serra d’Or, febrer de 2013)

Mirabete té una poesia neta i totalitzadora, persegueix una radiografia summament contrastada de la societat que l’envolta, cercant als racons més enigmàtics aquesta bellesa de què parlàvem. Però no s’oblida d’altres aparentment més transitats, que, malgrat tot, amaguen misteris que només la vitalitat de la paraula pot resoldre.

“Una poesia potent, compromesa, feta vida amb els caires sagnants dels mots i feta mots amb les torbacions del viure”, ens diu Lluís Calvo en un pròleg certament lluminós. I no podem fer altrament que subscriure-ho, sobtats per la contundència de poemes com “Òrbites del Mèder” o “Alba i lluna”, sorpresos per la saviesa que ens assalta a “At my window”.

Però encara hi ha més, en aquest nou llibre de Ricard Mirabete. Al final hi trobem una cirereta molt ben posada, els “Aforismes d’una corda i la seva ombra”, petites proses que combinen reflexió i poesia, pensaments que et fan revoltar-te en contra de la sensació de la son i treure forces per a fer encara un altre pas de rosca al llibre, deixar-se envair per la seva intel·ligent proposta.

                                Xulio Ricardo Trigo, article publicat a Serra d’Or, núm.638
                                                                                                 (febrer de 2013)Fotografia:  Radar (2012) de Carles Mercader
Enllaç:  http://www.pamsa.cat/pamsa/revista/sdo/638.html