SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

4 de març de 2015
0 comentaris

VIMUSA, CINC ANYS DESPRÉS.

Ple de desembre: Govern local tocat i enfonsat? (IV)

El tancament de l’any 2013 ha donat un superàvit de 10,6 milions d’euros. Import amb un volum suficient per qüestionar la gestió del govern. Si hi havia aquesta disponibilitat econòmica com s’expliquen les retallades fetes o els impagaments que s’arrosseguen?

Ara, amb aquests diners al calaix, es demana el vistiplau del Ple per pagar les obres de la placa de la Sardana a l’antiga ABB. Així de breu és l’exposició del ponent, Josep Ayuso, com qui demana permís per comprar el pa al forn de la cantonada.

Des del públic, només una de les dues úniques intervencions fetes per l’oposició permeten veure l’entrellat. La primera no es produeix perquè l’Aurelio Calvo d’ICV, després d’una busca dins del seu dossier, anuncia “he perdut els papers”.

La segona, feta amb to contundent, esmena a l’home sense paraula. La Virgínia Domínguez de l’Entesa explica que el pagament és per saldar un deute més de l’Ajuntament amb Vimusa, un deute de l’any 2009! Recorda què amb la mateixa finalitat als plens d’octubre i novembre es van aprovar partides per a satisfer imports que es devien a l’empresa municipal (un total de 1.865.000 euros) Escandalitzada, recorda com aquesta morositat per la mala gestió feta, a pesar d’haver-hi diners, ha estat fatal per l’economia de Vimusa, fins el punt que van ser acomiadades set persones.

Una nova onada d’aplaudiments envaeix la sala, però ara, qui fa d’alcalde, ja se sent amb autoritat per recordar que no es permeten ovacions a la sala.

El Josep Ayuso, a la rèplica, es deu imaginar que parla amb molt enginy quan agraeix a la portaveu que hagi fet un recordatori dels plens anteriors. Però la mala cara que hi posa el traeix quan, incapaç de donar cap més explicació, ho relaciona tot amb el compliment del pla de viabilitat de Vimusa. Argument que ens porta a preguntar-nos, sense el pla encara avui seriem morosos amb Vimusa després de 5 anys?

—Home! Si us plau —contesta la Virgínia Domínguez amb to d’impotència— aprofundeixi una miqueta més en la seva explicació i assumeixi errors.

Però el ponent renúncia al seu torn i es procedeix a la votació. Amb els vots en contra d’EUiA i ICV i les abstencions de la resta de grups, més els vots favorables del PSC, s’aprova satisfer l’esmentada quantitat a Vimusa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!