SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

24 de febrer de 2015
0 comentaris

SORPRESA DINS DE LA DECADÈNCIA

Ple de desembre: Govern local tocat i enfonsat? (III)

El Josep Ayuso com a ponent del PSC, amb la sala plena de personal de l’empresa de neteja,  defensa canviar les clàusules de la concessió.  Assegura que amb el canvi es garanteix la correcta prestació del servei i es protegeixen les condicions laborals del personal.

Sembla que una part del públic no comparteix la mateixa opinió perquè s’enlairen diverses pancartes on es pot llegir: “El comité trae de cabeza al Ayuntamiento y Semesa” “Buen lema del Ayuntamiento: divide y vencerás”.

Una fracció de l’oposició defensa, com és habitual, la municipalització del servei i constata com el plec de condicions elaborat l’any 2013 era una calamitat, fet que els posiciona en contra a pesar del pedaç  que proposa el govern municipal. La resta, CiU i PP amb els regidors no adscrits s’abstenen.

Les intervencions de les portaveus de l’Entesa, EUiA i ICV arrenquen aplaudiments entre el públic, però la presidència atrapada pels aplaudiments de solidaritat que s’han produït en el dictamen sobre Argub i que lògicament no ha evitat, ara no té força moral per fer aturar els actuals. Tot plegat afegeix tensió a la segona intervenció del Josep Ayuso.

La sorpresa, però, arriba amb l’aprovació definitiva de les ordenances. L’exposició del ponent, l’home sense paraula, és llarga i monòtona. Tan monòtona que durant uns moments acluco els ulls però quan m’eixoriveixo em trobo com el personatge del conte, el dinosaure encara estava allà, parla que parla. Segueixen les intervencions de l’oposició tampoc caracteritzades per ser curtes, fins i tot CiU arriba a l’encesa de la bombeta vermella.

El PP fa una crítica dels elements a favor i en contra a la modificació de les ordenances. De la intervenció del portaveu es pot deduir que el PSC ha fet canvis arran de la negociació prèvia que han mantingut. Tanmateix quan es fa la votació tots els grups, inclòs el PP, voten en contra amb l’única excepció de l’abstenció del regidor exPP, Antonio Vega.

Aquesta abstenció, però, no pot salvar al govern del PSC per l’absència del Francisco Bustos. Així doncs, per primera vegada, les ordenances són definitivament rebutjades! El PSC, amb el Josep Ayuso al davant, ha estat fuetejat. Tot plegat deixa al públic bocabadat.

Després, per passadissos, el portaveu del PP explicaria que no han donat suport al govern perquè sabia del compromís d’aquest amb CiU per votar-li a favor la moció següent sobre el 9N on es demanaria la dimissió de la delegada del govern Maria de los Llanos de Luna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!