SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

11 de febrer de 2015
0 comentaris

PER UNANIMITAT

Ple de desembre: Govern local tocat i enfonsat? ( II )

Sobre els Serveis a les Persones només motiven intervencions dos dictàmens: resoldre el recurs interposat per la concessionària dels serveis funeraris (veieu: NEGLIGÈNCIA O CONSENTIMENT) i ratificar l’agermanament amb l’Argub iniciat fa 25 anys.

Respecte el recurs, el Carles Marlés, exICV, i l’Aureli Calvo d’(ICV+EUiA) competeixen per la paternitat de la denúncia sobre els serveis no cotitzats per l’empresa Torras a l’Ajuntament. La Maria Sol Martínez d’(ICV+EUiA) torna a relacionar l’empresa amb els afers del Mercuri i demana la suspensió de la concessió. CiU proposa revisar-la i liberalitzar el servei.

És la Virgínia Domínguez, portaveu de l’Entesa per Sabadell, qui replica l’exposició feta prèviament per la ponent del PSC, cenyint-se als continguts del dictamen i correlacionats amb el debat iniciat el passat mes d’octubre. Demana emprendre un seguit d’accions: desestimar el recurs de l’empresa (tal com avui es proposa); obrir-li un expedient sancionador per l’incompliment del plec de clàusules; i determinar qui és responsable d’aquesta tolerància exercida durant 25 anys.

La Cristina Moreno del PSC eludeix el tema de les responsabilitats reconeixent que en el plec de clàusules queda clar, els serveis complementaris han de ser autoritzats per l’Ajuntament. No s’explica com ha passat, diu, perquè des de la renovació de l’any 1988 no s’han regulat. Demana no barrejar això amb el tema de les obres (cas Mercuri) i per fugir d’estudi sobre la proposta de sanció, defensa que l’empresa està oferint un bon servei quan precisament ningú en fa qüestió.

A pesar dels discursos “radicals” es dóna la paradoxa que només l’Entesa vota a favor, conjuntament amb el PSC, la no acceptació del recurs presentat per l’empresa.

Pel que sembla algú s’ha adonat que finalitzava l’any sense fer el reconeixement d’una efemèride: els 25 anys de l’agermanament entre Sabadell i la Daira d’Argub. De fet l’aniversari va ser el 26 d’abril si la referència és l’acord del Ple o el 4 de maig si es considera la signatura del compromís entre l’alcalde Antoni Farrés i Mulay Baibat president de la Daira d’Argub.

A corre-cuita, doncs, a l’últim ple de l’any, és ratificat l’agermanament amb la ciutat d’Argub. És la pinzellada de color que ens connecta directament amb una altra època i amb un altre estil de governar i alhora configura, durant uns minuts, un ambient de distensió a la sala.

La ratificació és aprovada per unanimitat, fet gens menyspreable coneixent la posició del bipartidisme, PSOE i PP, respecte la temàtica del poble sahrauí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!