SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

23 de setembre de 2014
0 comentaris

EL PREU DE SER AJUNTAMENT DEUTOR

Ple de setembre: Entesa a vessar (I)

Si ens miréssim el ple a vol d’ocell i ens imaginéssim a cada grup municipal damunt d’un veler amb tants canons com càrrecs electes, no tardaríem a adonar-nos de qui va dominar i mantenir a ratlla les canonades del govern municipal durant les quatre hores del Ple. Cal dir que l’artilleria del govern, a banda dels tres canons inutilitzats, mostra un desgast que ja ratlla l’apatia. Però el fet és que la majoria de l’oposició o duia la pólvora mullada, per la ressaca estival, o no volia danyar els seus possibles aliats en els afers econòmics.

Només un grup es va significar per disparar més sovint i amb més intensitat a pesar de disposar només de dos canons. Alhora, va ser capaç de convèncer i unificar l’opinió de tota l’esquadra a l’entorn d’un tema relacionat amb una ordre d’enderroc, presumiblement improcedent, signada per l’home sense paraula (Tornem-hi?!), quan ostentava les “incompetències” d’urbanisme. Bé, però no avancem esdeveniments.

Comença el Ple. El primer tema significatiu és aprovar per sisena vegada la modificació del pressupost del 2013 per no disposar el govern del corresponent a l’any en curs. El ponent, Josep Ayuso, fa una lectura de la proposta tant convencional i despolititzada que ni estimula els micròfons, els quals a mitja veu  s’esforcen perquè des del públic siguin incomprensibles els mots de l’home sense paraula.

La portaveu d’EUiA, Maria Sol Martínez, sense nova munició, utilitza la pólvora de fogueig que sempre porta damunt, suficient per fer soroll, però sense cap concreció nova respecte la proposta. La sorpresa, però, arriba dels canons d’ICV els quals fan una petita descàrrega que cau arran del propi vaixell i queden muts. No voldríem pensar-ho, però sembla que sense l’exregidora Carmen Garcia ICV ha perdut intensitat de foc.

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, dispara amb dades no facilitades pel ponent: el crèdit subscrit el 2012, a instància del PP, de 22 milions per pagar factures pendents ha estat amb un interès escandalós del 5,9% quan la banca obté el diner al 1% i durant aquest període només s’han pagat els interessos. La Virgínia Domínguez afegeix que rebaixar-los ara és positiu, però lamenta desconèixer el nou l’interès que s’aplicarà.

El portaveu del PP, aixeca l’escut protector, el govern no obligava, diu, ha estat l’Ajuntament qui s’hi va acollir. CiU dirigeix el tret cap una altra banda quan exposa la possibilitat de negociar directament amb la banca i aconseguir crèdit a més baix interès.

A partir d’aquí ja només dispara Entesa i CiU. El Josep Ayuso es justifica amb l’afirmació que el crèdit era per a tots els ajuntaments. La Virgínia Domínguez puntualitza que només era pels ajuntaments deutors, els que han administrat malament. CiU insisteix en la seva proposta de finançament directe i el ponent Josep Ayuso, sense foguerada, repeteix els arguments. A pesar de tot, la modificació, és acceptada pels vots del PSC i del PP i l’abstenció de la resta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!