SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

30 d'abril de 2014
2 comentaris

EL LABERINT DE LES OLORS

L’Auró acaba d’estrenar el “Laberint de les olors”. Des d’avui, arribar a l’entrada de les instal·lacions ja és un repte sensorial intens. Així que deixes la zona d’aparcament i avances per la rampa en zig-zag bordejada de romaní, una oferta de petits vials a dreta i esquerra competeixen per oferir-te els seus conjunts aromàtics i dissuadir-te d’avançar.

Hàbilment combinades pel mestratge de l’Enric Muñoz, de “Samsara Jardineria”, 976 plantes, arbustos i arbres sobre un recorregut de cent metres (arxiu adjunt) ofereixen deu illes de diferents sensacions visuals i olfactives, entre les quals no hi falta el tranquil estany d’aigües cristal·lines.

Però la finalitat de l’enjardinament no és encisar al visitant, afer fàcil en temporada de flor. L’objectiu és disposar d’una eina pedagògica viva, capaç d’ajudar a descobrir el món multisensorial a les persones amb capacitats sensorials restringides. La diversitat de fragàncies, de textures i de formes de les fulles permet gaudir fins i tot als col·lectius amb capacitat visual reduïda.

És per això que el laberint amaga un secret: la cura amb que l’Enric ha escollit les plantes. Totes elles admeten manipulació, el seu brancam no és estellós, per evitar esgarrapades o petites ferides. Ni les fulles, les flors, les tiges o arrels són tòxiques. Autòctones i seleccionades per viure en un terreny de caràcter argilós i amb la climatologia de la Segarra. En resum, adaptades al medi i aptes per les persones usuàries.

A pesar del caràcter didàctic, ara que s’ha perdut el costum de regalar una ampolleta d’olor, es possible regalar un dia al “Laberint de les olors” de l’Auró, un viatge emocional per un espai viu i natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!