SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

25 de juliol de 2012
0 comentaris

COM ENS ARRIBA L’ENERGIA VERDA A CASA?

Arran de l’apunt anterior hi ha qui es fa aquesta pregunta, possiblement perquè no queda gaire clar com fem l’intercanvi comercial que defensem. Ben mirat, la mecànica emprada, no respon a la mateixa lògica de les compres que fem en el dia a dia.
Ho expliquem:
Tota l’electricitat que es genera, sigui nuclear, tèrmica, hidràulica, eòlica o per plaques solars és incorporada a la xarxa elèctrica. Així doncs el corrent que utilitzem a casa és una barreja de moltes procedències i no és possible seleccionar-ne només una, però tampoc no cal.

 

Fins ara hem pagat el rebut de l’electricitat a la companyia que ens ha semblat o a la que ens ha fet la millor oferta econòmica sense preguntar-nos si aquesta empresa subministradora promovia o no les energies renovables. De fet, a la companyia subministradora només li interessa el millor preu de generació per aconseguir els màxims guanys possibles quan fa la venda. Així emprar carbó, urani, fuel, etc. per obtenir electricitat només és una oportunitat de preu, millorat o no per una subvenció estatal.

 

Això no ens ha d’estranyar, el mateix passa en una gran cadena comercial, comprem pomes sense fixar-nos si venen d’Itàlia, d’Israel o d’Amèrica del Sud. Però ens les ofereixen perquè en aquell moment són les què donen el millor marge de guanys a qui les comercialitza, sense considerar quina pagesia es queda sense possibilitat de vendre el seu fruit.

 

La diferència de pagar el rebut a SOM ENERGIA és que la Cooperativa garanteix que amb els nostres diners només es paga a empreses que aboquen energia verda a la xarxa. Així, quants més siguem demanant aquest tipus d’energia, més provoquem la generació d’energia elèctrica per aquest sistema en detriment dels altres mètodes. En definitiva, demanem que les pomes siguin totes de Lleida i en conseqüència forcem la comercialització segons la procedència.

 

Com a cooperativistes de SOM ENERGIA, doncs, no consumin directament energia verda. El que fem és comprar només energia verda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!