Comunicat sobre HELIN BÖLEK

Komunikaĵo de la Internacia Komitato por Etnaj Liberecoj (IKEL)

La 3an de aprilo mortis la kurda kantistino kaj aktivulino Helin Bölek post 288-taga malsat-striko. Ŝi estis membro de la muzik-bando “Grup Yorum”, famiĝinta en Turkio pro siaj politikaj kantoj kombinantaj turkan kaj kurdan folkloron. La grupo estis senĉese persekutita de la turkaj aŭtoritatoj kaj ties membrojn oni ĝis nun arestis pli ol 400 fojojn, i.a. pro supozata ligo kun malpermesata marksisma-leninisma Revolucia Fronto-Partio de Popola Libereco. En novembro 2016 Bölek estis unuafoje arestista kune kun la aliaj bandanoj pro supozata membreco en terorisma organizaĵo. La 17an de majo 2019 ŝi kaj aliaj membroj de la grupo komencis malsat-strikon por postuli la finon de la arbitreco de la polico, de la malpermesoj de koncertoj kaj de la atakoj de la uniformitoj kontraŭ kulturaj centroj.

Comunicat del Comitè Internacional per a les Llibertats Ètniques (IKEL)

El tres d’abril va morir la cantant kurda i activista Helin Bölek després de 288 dies de vaga de fam. Va ser membre de la banda musical “Grup Yorum”, famós a Turquia per les seves cançons de caire polític combinades amb elements tradicionals turcs i kurds. El grup va ser contínuament perseguit per les autoritats kurdes i els seus components van ser detinguts més de 400 vegades, per la suposada vinculació amb el clandestí Partit-Front del Poble Lliure Revolucionari de caire marxista i leninista. El novembre de 2016 Bölek va ser arrestada per primera vegada junt amb els altres membres del grup per suposada pertinència a una organització terrorista. El 17 de maig de 2019 ella i altres components del grup van començar la vaga de fam per a demanar la fi de la arbitrarietat de la policia, de impedir els concerts i els atacs dels cossos uniformats contra els centres culturals.

També a :https://www.vilaweb.cat/noticies/sha-mort-la-cantant-turca-helin-bolek-per-la-vaga-de-fam-contra-la-repressio-derdogan/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=fVrFDDnJaXs&feature=emb_logo

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *